- NGL.media - https://ngl.media -

ЛОДА віддала ще 15 мільйонів невідомій фірмі з мінімальним досвідом

19.12.2014 @ 08:27 в Новини

Два замовлення на реконструкцію та модернізацію котелень від Департамент житлово-комунального господарства ЛОДА на загальну суму 14,99 млн грн отримало ТОВ «Ві.Ай.Пі. Будівельна компанія». Закупівля відбулась за неконкурентною переговорною процедурою. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Зокрема, за 12,27 млн грн підприємство повинно модернізувати та перевести на альтернативний вид палива котельню у місті Жовква на вул. Воїнів УПА. Реконструкція котельні Дрогобицької міської лікарні №3 обійдеться значно дешевше – 2,72 млн грн. Тут котельню винесуть за межі приміщення, і котли також переведуть на альтернативні види палива.

В обох випадках застосування неконкурентної переговорної процедури обґрунтовувалось аварійним станом обладнання та нагальною необхідністю його заміни «з метою уникнення надзвичайної ситуації під час проходження опалювального сезону».

Згідно з обґрунтуванням,  комітет конкурсних торгів провів моніторинг ринку і в результаті обрав підприємство, яке на його думку, найкраще виконає поставлене завдання. Серед умов, яким повинен був відповідати обраний підрядник, зокрема, йшлося про наявність матеріально-технічної бази, кадрового потенціалу, досвіду виконання аналогічних договорів та успішний досвід співпраці з департаментом ЖКГ.

На думку комітету, найкраще цим умовам відповідає «Ві.Ай.Пі. Будівельна компанія». Голова конкурсного комітету Андрій Бубнюк розповів «Н.Г.Львів», що у заявці компанія зазначила про три аналогічних замовлення, які вона виконувала. При цьому всі три угоди були підписані лише півроку тому. Тому Бубнюк не може сказати, чи позитивний цей досвід, адже він не знає, чи завершені дані роботи. Проте голова комітету переконаний, що це не єдиний досвід фірми. Крім того, він достатній для того, щоб взяти участь у конкурсі.

Щодо досвіду співпраці з ЛОДА, то як повідомив Андрій Бубнюк, фірма двічі брала участь в тендері від адміністрації. Один раз успішно. Він також запевнив, що у фірми наявні технічні та людські ресурси – вона має 5 одиниць власної техніки, угоди на оренду додаткової техніки та 26 працівників у штатному розписі.

Водночас перші згадки про «Ві.Ай.Пі. Будівельна компанія» в мережі вперше з’явились лише цього року. І більшість з них – це новини «Н.Г.Львів» за грудень 2014 року або їх передруки. Досвід компанії у держзакупівлях це два нещодавніх тендера: від ЛОДА на реконструкцію [1] очисних споруд у місті Турка за 17, 7 млн грн та від ЛОР на реконструкцію лікарні [2] у смт. Олесько за 1,64 млн грн.  Інформація про ці два конкурси – це все, що відомо про діяльність підприємства. Інших згадок немає.

Нагадаємо, ТОВ «Ві.Ай.Пі. Будівельна компанія» була зареєстровано у лютому 2013 року у Пустомитах студенткою-стоматологом Роксоланою Трухан  та мешканцем села Підгороднє (Золочівський район) Володимиром Ярішем.  У січні 2014 року керівником та власником фірми став львів’янин Марко Янковенко, який також є співвласником київського ТОВ «Конезавод Талант».


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/12/19/loda-viddala-15-mln-hrn-nevidomij-firmi-z-minimalnym-dosvidom/

URLs in this post:

[1] реконструкцію: http://ngl.media/2014/12/03/kanalizatsiyu-v-turtsi-zbuduje-konezavodchyk-yakyj-lyshe-na-pochatku-roku-prydbav-budivelnu-firmu/

[2] лікарні: http://ngl.media/2014/12/11/cherhovyj-uspih-kyjivskoho-konezavodchyka-na-budivelnyh-tenderah-u-lvivskij-oblasti/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.