- NGL.media - https://ngl.media -

АМКУ скасував закупівлю вугілля у друзів губернатора

19.12.2014 @ 08:31 в Новини

Антимонопольний комітет України зобов’язав відділ освіти Перемишлянської районної державної адміністрації відмінити закупівлю вугілля у ТОВ «Чабер», оскільки не було підстав для застосування переговорної процедури.

Як повідомляли «Н.Г. Львів», у грудні освітяни опублікували [1] у Віснику держзакупівель оголошення про закупівлю у цього ТОВ вугілля за неконкурентною переговорною процедурою. Хотіли купити 910 тонн газового вугілля фракцією від 0 до 13 мм на 1 млн 183 тис. грн.

ТОВ «Чабер» зареєстровано лише влітку цього року. Статутний капітал – 1 тис. грн. Згідно з Вісником держзакупівель, ТОВ «Чабер» раніше замовлень не отримувало. Керівником та власником є Дмитрів Андрій Васильович.

Андрій Дмитрів як приватний підприємець переміг [2] у відкритих торгах відділу освіти Бродівської райдержадміністрації на постачання вугілля у вересні цього року. Це була його перша перемога у тендері, однак Дмитрів неодноразово брав участь у торгах, як представник відомого [3] ТОВ «Укр-Вуглепром». Його телефон, зазначений у Єдиному державному реєстрі та протоколі розкриття тендерних пропозицій у Бродах, співпадав з телефоном «Укр-Вуглепрому», який фірма протягом кількох років вказувала у тендерній документації.

ТОВ «Укр-Вуглепром» раніше називалось ЗАТ «Західвугілля» і серед його засновників був Юрій Турянський, т.в.о. голови Львівської ОДА. У кінці 2008 року Турянський вийшов із засновників, передавши свою долю Вікторові Квятковському, який був директором у заснованих Турянським фірмах: «Реклама-Арт», «Юр-Груп», «Європейське місто». З квітня 2012 року засновником і керівником «Укр-вуглепрому» був мешканець Перемишлян Михайло Баран, який сказав, що не знає працівника Андрія Дмитріва, хоча вже за його керівництва Дмитрів представляв інтереси його фірми «Укр-Вуглепром» на торгах.

Нагадаємо, що перед переговорною процедурою комітет з конкурсних торгів відділу освіти оголошував відкриті торги. Однак учасники двічі подавали скарги в АМКУ, щоб внести зміни у документацію, і двічі скарги були задоволені. Утім у грудні у Віснику опублікували інформацію, що торги визнані такими, що не відбулись, оскільки «здійснення закупівлі стало неможливим унаслідок непереборної сили».


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/12/19/amku-skasuvav-zakupivlyu-vuhillya-u-druziv-hubernatora/

URLs in this post:

[1] опублікували: http://ngl.media/2014/12/10/u-peremyshlyanah-zrobyly-use-mozhlyve-schob-kupyty-vuhillya-bez-tenderu-u-firmy-povyazanoji-z-holovoyu-loda/

[2] переміг: http://ngl.media/2014/09/05/brodivski-osvityany-kuplyat-vuhillya-u-pidpryjemtsya-povyazanoho-z-holovoyu-loda/

[3] відомого: http://ngl.media/2014/11/03/kurchenko-z-pshonkoyu-naslidyly-u-lvovi/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.