Гроші для «Львівської залізниці» буде збирати банк скандального київського забудовника Василя Хмельницького

17 Грудня 2014

ДГТО «Львівська залізниця» замовила послуги з інкасації грошової виручки у ПАТ «Акціонерний банк «Експрес-Банк». Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Протягом року інкасатори банку збиратимуть готівку на станціях Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Рівненської та Ужгородської дирекцій.  Послуги банку будуть коштувати залізниці 0,24% від суми зібраної готівки.

Згідно з документацію конкурсних торгів, орієнтована виручка становитиме 763 млн грн. Тобто банк  заробить приблизно 1,83 млн грн.

АТ «Експрес-банк», за даними Insider, колись належав «Укрзалізниці». У 2007 році власником банку стала запорізька компанія «Експресiнвест», яка пов’язана з Василем Хмельницьким, колишнім народним депутатом від Партії Регіонів. Він відомий широкомасштабними захопленнями рекреаційних земель під Києвом. Сьогодні Василя Хмельницького найчастіше згадують у зв’язку з реалізацією приватного інноваційного проекту BIONIC Hill (технопарк), на який держава виділила пільгову позику у розмірі 50 мільйонів гривень, однак будівництво так і не було розпочато.

Крім того, днями підприємство, пов’язане з Хмельницьким, отримало 37,5 млн грн на  реконструкцію міського парку у Трускавці.