- NGL.media - https://ngl.media -

«Автонавантажувач» не платитиме 6 млн грн за втрачені цінності мобілізаційного резерву

17.12.2014 @ 08:42 в Новини

Господарський суд міста Києва відхилив позов [1] Львівської прокуратури з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Західного регіону України і вирішив, що ВАТ «Львівський завод «Автонавантажувач» не повинен платити за втрачені матеріальні цінності мобілізаційного резерву на суму 6,01 млн грн.

Суд встановив, що у відповідальному зберіганні ВАТ «Львівський завод «Автонавантажувач» повинні знаходитись матеріальні цінності мобілізаційного резерву, що підтверджується відповідною постановою Кабміну з грифом «Таємно». Проте, згідно з плановою перевіркою спеціалістами Львівської міжобласної інспекції Держкомрезерву України ще у листопаді 2000 року з’ясувалось, що завод не забезпечив якісного зберігання матеріальних цінностей по 11 позиціям номенклатури. У 2002 році таких позицій було вже 21, а у 2003 – 23, на суму 6,01 млн грн.

Згідно з матеріалами судової справи, прокуратура ставила питання про термінове повернення матцінностей, проте цього зроблено не було, відтак подали позов про відшкодувати вартості втраченого майна.

Згідно з законом України «Про державний матеріальний резерв», державний резерв матеріальних цінностей є недоторканним і може використовуватися лише за рішенням Кабінету Міністрів України. Зберігач зобов’язаний повернути такі цінності за першої ж вимоги Кабміну, навіть якщо термін зберігання ще не завершився.

Суд визнав, що завод не забезпечив збереження матеріальних цінностей державного резерву і не виконав своїх зобов’язань, а тому «вірним способом захисту порушеного права є зобов’язання відповідача («Львівський завод «Автонавантажувач») повернути самовільно відчужені матеріальні цінності державного резерву згідно з актами перевірок».  При цьому позов прокурора про стягнення вартості самовільно відчужених матцінностей задоволенню не підлягає.

Кримінальне провадження щодо посадових осіб ВАТ «Львівський завод «Автонавантажувач» Львівська прокуратура з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері відкрила [2] рік тому – 4 грудня 2013 року.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/12/17/avtonavantazhuvach-ne-bude-platyty-6-mln-hrn-za-nezberezheni-tsinnosti-mobilizatsijnoho-rezervu/

URLs in this post:

[1] позов: http://reyestr.court.gov.ua/Review/41868833

[2] відкрила: http://gazeta.lviv.ua/news/2013/12/06/19349

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.