На “Львівській залізниці” звільнили працівника через неправдиву інформацію у Віснику держзакупівель

12 Грудня 2014

Львівська залізниця” розірвала договір на закупівлю теплоізоляційної мінеральної вати, укладений з ТОВ “Донвугілляспецбуд-ЛФ” на понад 1,3 млн грн. Поставок та розрахунків за договором не проводилось. Про це йдеться у відповіді залізниці за підписом в.о. начальника Олександра Єфіменко для “Наших грошей. Львів”.

Нагадаємо, 10 грудня “Н.Г. Львів” написали, як залізничники замовили вату у “Донвугілляспецбуд-ЛФ” – компанії, чия пропозиція не відповідала вимогам документації. Згідно з протоколом відхилення у даних торгах, “Донвугілляспецбуд-ЛФ” не подало копію сертифікату відповідності, копію техумов, оригінал або нотаріально завірену копію розширеного витягу з реєстру та багато інших документів.

Незважаючи на власне рішення про відхилення пропозиції “Донвугілляспецбуд-ЛФ”, комітет з конкурсних торгів 4 листопада акцептував пропозицію пропозицію даної фірми. 4 грудня з нею підписали угоду, 9 грудня – у Віснику держзакупівель було опубліковано результати торгів, де ТОВ “Донвугілляспецбуд-ЛФ” вказано переможцем.

Львівська залізниця” у своїй відповіді стверджує, що інформація про відхилення пропозицій учасників була подана у Вісник держзакупівель з допущенням помилки і не відповідає дійсності. Зокрема, до оцінки насправді було допущено не двох учасників, а чотирьох: “Будівельний центр”, “Галичпромпостач”, “Комфорт-буд” і “Донвугілляспецбуд-ЛФ”. Пропозиція останнього була найбільш вигідною.

Залізничники також писали в ДП “Зовнішторгвидав України” 4 і 27 листопада, аби помилку було виправлено.

Листом від 19 листопада від ДП “Зовнішторгвидав України” було отримано неоднозначну відповідь щодо виправлення допущених помилок. А саме: “Відповідно до 17.6 Тимчасового порядку: “Підприємство (ДП “Зовнішторгвидав України”) має право відмовити замовнику у виправленні помилок в інформації, знятті/заміні файлу з оприлюднення, якщо їх виконання призводить або може призвести до порушення норм законодавства та/або принципів, передбачених ст. 3 ЗУ “Про здійснення державних закупівель”.

З метою завершення процедури закупівлі, в останній визначений законом термін – 4 грудня, було укладено договір поставки. Водночас, щоб унеможливити невідповідність укладеного договору з чинним законодавством, яка могла б виникнути через невиправлення технічної помилки у Віснику державних закупівель, у наступний робочий день вказаний договір було розірвано, поставок і розрахунків за договором не проводилось”, – написано у листі “Львівської залізниці”.

Окрім того, в.о. начальника “Львівської залізниці” Олександра Єфіменко повідомив, що винних у помилці осіб притягнули до дисциплінарної відповідальності: відповідального інженера звільнили із займаної посади, а голові комітету з конкурсних торгів оголосили догану.