- NGL.media - https://ngl.media -

У Перемишлянах зробили усе можливе, щоб купити вугілля у фірми, пов’язаної з головою ЛОДА

10.12.2014 @ 08:30 в Новини

Відділ освіти Перемишлянської районної державної адміністрації 9 грудня опублікував у Віснику держзакупівель оголошення про закупівлю у ТОВ «Чабер» вугілля за неконкурентною переговорною процедурою.

У Віснику вказано, що купити хочуть 910 тонн газового вугілля фракцією від 0 до 13 мм. Сума закупівлі – 1 млн 183 тис. грн. Відтак вартість однієї тонни складе 1300 грн.

Вугілля постачатимуть до шкіл Перемишлянського до кінця цього року. Обгрунтування закупівлі у Віснику станом на 9 грудня 2014 року відсутнє, відтак невідомо, якими обставинами керувався комітет з конкурсних торгів.

Зазначимо, що оголошення про закупівлю вугілля мали б опублікувати у розділі Вісника «Енергетика, паливо, хімія», утім воно чомусь знаходиться в розділі «Товари, роботи, послуги».

ТОВ «Чабер» зареєстровано лише влітку цього року. Статутний капітал – 1 тис. грн. Згідно з Вісником держзакупівель, ТОВ «Чабер» раніше замовлень не отримувало. Керівником та власником є Дмитрів Андрій Васильович.

Як повідомляли «Н.Г. Львів», Андрій Дмитрів як приватний підприємець переміг [1] у відкритих торгах відділу освіти Бродівської райдержадміністрації на постачання вугілля у вересні цього року. Сума закупівлі – 514 тис. грн.

Це була його перша перемога у тендері, однак Дмитрів неодноразово брав участь у торгах, як представник відомого [2] ТОВ «Укр-Вуглепром». Його телефон, зазначений у Єдиному державному реєстрі та протоколі розкриття тендерних пропозицій у Бродах, співпадав з телефоном «Укр-Вуглепрому», який фірма протягом кількох років вказувала у тендерній документації.

ТОВ «Укр-Вуглепром» раніше називалось ЗАТ «Західвугілля» і серед його засновників був Юрій Турянський, т.в.о. голови Львівської ОДА. У кінці 2008 року Турянський вийшов із засновників, передавши свою долю Вікторові Квятковському, який був директором у заснованих Турянським фірмах: «Реклама-Арт», «Юр-Груп», «Європейське місто». З квітня 2012 року засновником і керівником «Укр-вуглепрому» був мешканець Перемишлян Михайло Баран, який сказав, що не знає працівника Андрія Дмитріва, хоча вже за його керівництва Дмитрів представляв інтереси його фірми «Укр-Вуглепром» на торгах.

У 2013 року відділ освіти Перемишлянської РДА замовляв вугілля у ТОВ «Укр-вуглепром» за переговорною процедурою закупівлі. До речі, у провадженні слідчого відділу Перемишлянського РВ перебуває кримінальне провадження щодо цієї закупівлі. Як повідомляло «Н.Г. Львів» слідче управління ГУ МВС у Львівській області весною цього року, кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 364 ККУ (зловживання владою або службовим становищем).

Згідно з Вісником держзакупівель, у червні цього року відділ освіти Перемишлянської РДА за результатами відкритих торгів замовляв паливо у ТОВ ГПК «Енергоперспектива» на понад 587 тис. грн (також 910 тонн, газове 0-13). Вартість однієї тонни складала 646 грн.

Восени різко зросли ціни на вугілля і, ймовірно, компанія відмовилась від поставок вугілля, адже у вересні цього року відділ освіти знову оголосив відкриті торги на 910 тонн вугілля (газового 0-13).

Вчора, 9 грудня у Віснику держзакупівель з’явилась інформація, що  торги були визнані такими, що не відбулись, оскільки «здійснення закупівлі стало неможливим унаслідок непереборної сили». Спочатку на цей тендер поскаржився підприємець Віталій Яремко, який стверджував, що комітет з конкурсних торгів опублікував оголошення про закупівлю вугілля у розділі «Будівництво, будівельні матеріали та спецтехніка», хоча насправді це мав би бути розділ «Енергетика, паливо, хімія».

Також замовник «прописав» у документації торгів вугілля марки Г з розмірами кусків 0-13 мм, хоча не підтвердив необхідність закупівлі саме такого вугілля, а специфікація не містить виразу «або еквівалент». Крім того, ДСТУ 7146:2010 не передбачено вугілля марки Г з розмірами кусків 0-13 мм. Зазначимо, що дане вугілля такої марки і фракції існує, утім не передбачене ДСТУ 7146:2010, який стосується лише вугілля для побутових потреб. Утім АМКУ таки зобов’язав комітет відділу освіти внести зміни до документації.

Після того ще одну скаргу подало ТОВ «Тепло-Холдинг» через те, що комітет тепер «прописав» марку вугілля Г/Ж 6-13, яке взагалі не передбачене чинним законодавством України та національними стандартами. АМКУ знову зобов’язав внести зміни до документації.

Це рішення АМКУ прийняв 28 листопада. Утім комітет з конкурсних торгів вирішив не доводити торги до кінця, відмінив закупівлю і замовив паливо за переговорною процедурою у ТОВ «Чабер».


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/12/10/u-peremyshlyanah-zrobyly-use-mozhlyve-schob-kupyty-vuhillya-bez-tenderu-u-firmy-povyazanoji-z-holovoyu-loda/

URLs in this post:

[1] переміг: http://ngl.media/2014/09/05/brodivski-osvityany-kuplyat-vuhillya-u-pidpryjemtsya-povyazanoho-z-holovoyu-loda/

[2] відомого: http://ngl.media/2014/11/03/kurchenko-z-pshonkoyu-naslidyly-u-lvovi/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.