- NGL.media - https://ngl.media -

На чергових торгах щодо рекультивації земель «Сірки» за кошти ЄС знову відхилили найдешевшу пропозицію

09.12.2014 @ 08:31 в Новини

Яворівська районна рада уклала угоду з ПП «Будремстандарт» на рекультивацію  територій Яворівського району, забруднених сірчаним виробництвом Яворівського ДГХП «Сірка» за 5,9 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Це третій етап проекту [1] відновлення деградованих внаслідок сірчаного виробництва земель Яворівського району та м. Новий Розділ в межах «Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 рр.» за кошти Європейського Союзу. Загалом на проект передбачено 4,43 млн євро. Партнери проекту: ґміна Любачів (Польща), Яворівська районна рада, Новороздільська міська рада, Інститут Регіонального Розвитку (Львів).

Рекультивувати землі Завадівської та Немирівської селищної ради планують до кінця 2015 року. Зокрема, ліквідують свердловини, де раніше видобували сірку, облаштують та почистять дренажні канави та відремонтують автодороги по трасі перевезення вапняків.

Першим етапом проекту було відновлення 46,4 га земель у Новому Роздолі, порушених гірничими роботами Роздільського хімічного комбінату «Сірка». У червні переможцем відкритих торгів на ці роботи стало ТОВ «Інвестиційна Компанія Леодіс». Сума угоди – 5,9 млн грн. Участь в тендері у Новому Роздолі зголосились взяти 9 компаній, проте до торгів були допущені [2] лише дві. Цікаво, що тоді серед відхилених пропозицій, 5 були дешевші. ніж пропозиція переможця.

У конкурсі в Яворові також відхилили найдешевшу позицію. ТОВ «ТрансБудІнжинірінг» пропонувало виконати роботи за 4,3 млн грн. Причини відхилення позиції фірми суто бюрократичні. Наприклад, згідно  з протоколом відхилення, підприємство не пронумерувало кожну сторінку конкурсної документації, не поставило на них печатки та не подало письмової згоди на використання інформації, як вимагає закон про захист персональних даних.

Юристи фірми «ТрансБудІнжинірінг» подали скаргу в Антимонопольний комітет, стверджували, що мають докази спотворення протоколу розкриття пропозицій. Зокрема, у графі щодо подачі учасниками документів робиться помітка – «наявні» або «відсутні». Скаржник стверджував, що навпроти його пропозиції було зазначено, що документи «наявні», а потім дописано словосполучення «не». Проте АМКУ визнав відхилення пропозиції правомірним і припинив розгляд скарги [3] через порушення термінів її подання.

Для ТОВ «Будремстандарт» це перший великий тендер. За даними Вісника держаних закупівель, досі фірма отримала лише два невеликі замовлення – від Шевченківської райдержадміністрації на послуги з благоустрою та на поточний ремонт однієї з клінік військового медичного центру від Львівського КЕВ.

Засновником «Будремстандарту» є  львів’янин Михайло Жук. Статутний фонд підприємства – 1 тис. грн.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/12/09/na-cherhovyh-torhah-schodo-rekultyvatsiji-zemel-sirky-za-koshty-es-znovu-vidhylyayut-najdeshevshu-propozytsiyu-cherez-papery/

URLs in this post:

[1] проекту: http://institute.lviv.ua/index.php/uk/cbcproject

[2] до торгів були допущені: http://ngl.media/2014/06/24/svobodivets-rekultyvuje-zemli-sirky-za-59-mln-hrn/

[3] скарги: http://nashigroshi.org/2014/12/08/brud-vid-sirchanoho-rudnyka-pochystyat-za-6-miljoniv-vid-evrosoyuzu-deshevshoho-vykynuly-za-papirtsi/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.