- NGL.media - https://ngl.media -

Кому депутати облради дозволять видобувати нафту, газ, озокерит і воду (таблиця)

08.12.2014 @ 09:00 в Новини

На сайті Львівської облради опубліковано 9 проектів рішень, згідно з якими депутати планують погодити отримання певними фірмами спецдозволів на надрокористування. З них 7 проектів стосуються погодження на отримання дозволів на геологічне вивчення нафтогазоносних надр та видобуток нафти і газу.

Зокрема, 4 погодження від облради хочуть отримати фірми львівського бізнесмена Зіновія Козицького. Ще одне — підконтрольне екс-міністру екології Миколі Злочевському ТОВ «Парі».

Окрім того, три погодження хочуть отримати компанії, засновані восени цього року: ТОВ «Стрийнафтогаз», яке почало існувати лише 23 жовтня (співвласник молодий івано-франківський депутат Юрій Петрушко), та ТОВ «НВП «Еконафтогаз», створене 30 вересня.

Повний перелік «свіжих» проектів облради:

ХтоЩоДе Дата реєстрації компаніїВласники
ТОВ «Парі»видобування вуглеводнівЧуквинська площа, (Старосамбірський р-н)05.07.2000Микола Злочевський, екс-міністр екології. За даними ЄДР, ТОВ ка належить кіпрському офшору «Burisma Holding Limited» і ТОВ «Енерго-сервісна компанія «Еско-Північ», заснована тим же «Burisma».
ТОВ «Стрийнафтогаз»геологічне вивчення, у т. ч. дослідно-промислова розробка нафтогазоносних надрДобрівлянська площа (Стрийський р-н)23.10.2014Олег Курочкін, Петро Гринів, Юрій Петрушко, депутат Івано-Франківської міськради від Фронту змін
ТОВ «Горизонти»геологічне вивчення, у т.ч. дослідно-промислова розробка з подальшим видобуванням газу Берегівська площа (Яворівський, Мостиський р-ни)27.11.2009 Зіновій Козицький. За даними ЄДР, власником є «Ем Ен Ді Юкрейн Бі.Ві» (Амстердам). Керівником є син Зіновія Козицького — Степан.
ТОВ «Горизонти»геологічне вивчення газоносних надр, у т. ч. дослідно-промислова розробка з подальшим видобуванням газу Гірська площа (Миколаївський, Дрогобицький р-н)27.11.2009 Зіновій Козицький. За даними ЄДР, власником є «Ем Ен Ді Юкрейн Бі.Ві» (Амстердам). Керівником є син Зіновія Козицького — Степан.
ТОВ «Геологічне бюро «Львів»геологічне вивчення нафтогазоносних надр, у т. ч. дослідно-промислова розробка з подальшим видобуванням нафти і газу Чайковицька площа (Самбірський р-н)17.04.2002 Зіновій Козицький. За даними ЄДР, власником є «Ем Ен Ді Юкрейн Бі.Ві» (Амстердам).
ТОВ «ДП «Укрспецзамовлення»геологічне вивчення нафтогазоносних надр, у т. ч. дослідно-промислова розробка з подальшим видобуванням нафти і газуЗворівська площа (Самбірський і Старосамбірський р-ни)27.12.2004 Найбільші частки належать Зіновію Козицькому та Любові Ребровій – по 41,75%.
ТОВ «НВП «Еконафтогаз»геологічне вивчення нафтогазоносних надр, у т. ч. дослідно-промислова розробка з подальшим видобуванням нафти і газуПівнічно-Бориславська площа (Дрогобицький р-н)30.09.2014 КП «Еко-місто» Бориславської міськради (25%) і ПП «Еконафтогаз» (75%), яке належить Ярославу Мирку та Оресту Наменаніку.
ТОВ «НВП «Еконафтогаз»геологічне вивчення, у т.ч. дослідно-промислова розробкаБориславське озокеритове родовище (Дрогобицький р-н)30.09.2014КП «Еко-місто» Бориславської міськради (25%) і ПП «Еконафтогаз» (75%), яке належить Ярославу Мирку та Оресту Наменаніку.
ТОВ «Вода Еко Львів»геологічне вивчення, у т.ч. дослідно-промислова розробка Торфовищенський водозабір прісних підземних вод (Жовківський р-н)18.02.2013 ТОВ «Бізнеслев», яким через ТОВ «Лев» володіє екс-заступник голови ЛОДА Олег Рудницький та його батько, і ПП«МДМ — Плюс», засновником якого є Маряна Курилас, родичка Мирослава Хом’яка, екс-керівника департаменту екології і природних ресурсів ЛОДА.

Нагадаємо, що депутати Львівської облради неодноразово порушували порядок надання погоджень на отримання спецдозволів на надрокористування.

Нормативними актами передбачено, що суб’єкт господарювання повинен звертатися до Держгеонадра щодо надання спецдозволу на користування надрами, а Держгеонадра має самостійно отримувати усі необхідні погодження, в тому числі й від Львівської обласної ради – без залучення до цього процесу підприємців. Натомість бізнесмени напряму звертаються до облради, а депутати голосують за такі погодження, не звертаючи уваги [1] навіть на зауваження юридичного відділу облради.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/12/08/komu-deputaty-oblrady-dozvolyat-vydobuvaty-naftu-haz-ozokeryt-i-vodu-tablytsya/

URLs in this post:

[1] не звертаючи уваги: http://zaxid.net/news/showNews.do?deputati_oblradi_vsuperech_visnovkiv_yuristiv_pogodili_bratam_dubnevicham_vidobutok_vodi&objectId=1330500

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.