АМКУ оштрафував «Мегабудмакс» і «Ренесанс-Стиль» за узгоджені дії на тендері в Миколаєві

02 Грудня 2014

Адмінколегія Львівського територіального відділення АМКУ оштрафувала ПП «Ренесанс-Стиль» і ТОВ «Мегабудмакс» за порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді спотворення результатів торгів.

Як повідомили «Н.Г. Львів» у львівському відділенні, «Мегабудмакс» має заплатити штраф у розмірі 15 тис. грн, «Ренесанс-Стиль» – 10 тис. грн. Такий розмір штрафу обумовлений тим, що фінансування за закупівлею так і не було розпочато, і відповідно не виконували робіт.

Мова йде про відкриті торги Миколаївської РДА на завершення будівництва акушерського корпусу на 30 ліжок в Миколаєві за 18,3 млн грн. Переможцем тоді стало ТОВ «Мегабудмакс». Конкурентом виступало «Ренесанс-Стиль».

«Н.Г. Львів» повідомляли, що компанії пов’язані. На момент оголошення результатів торгів власниками «Мегабудмаксу»  були Роман Босак і Тарас Горинь. Директором був Олег Петеляк, який відомий також як співвласник ТОВ «Львівський будівельний холдинг». Раніше директором «Мегабудмаксу» був ще один співвласник «Львівського будівельного холдингу» – Ігор Гринкевич. Обидві фірми зареєстровані на одну адресу у Львові – вулиця Козельницька, 4.

ПП «Ренесанс – Стиль» належало і досі належить Світлані Коростенській та Лілії Тесак. У протоколі розкриття вони вказали свій контактний номер 032-294-85-36. Цим же номером телефону користувався і «Львівський будівельний холдинг» – саме його компанія вказувала контактним у тендерній документації, про що свідчать документи у Віснику держзакупівель.

Нині власником «Мегабудмаксу» є Олег Петеляк.

Нагадаємо, раніше за аналогічні порушення під час участі у конкурсних торгах на закупівлю завершення будівництва школи на 150 учнів з двома дошкільними групами по 15 дітей і фельдшерським пунктом у селі Пристань Сокальського району  АМКУ оштрафував «Мегабудмакс» і «Львівінвестбуд».