«Друзі» руйнівника історичних пам’яток Ростислава Мельника отримали ділянку в центрі міста

19 Листопада 2014

Львівська міська рада надала дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Пекарській, 57 Валерії Пастушок та Юрію Білогану.

Ухвалою від мельник3323 жовтня 2014 року ділянку орієнтованою площею 0,16 га вилучено з користування  квартирно-експлуатаційного відділу міста  Львова, вона призначена для обслуговування будівель  за рахунок земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики,
оборони та іншого призначення.

Йдеться про ділянку в межах колишнього майнового комплексу військового містечка №212, що  було  розташоване у Львові на вулиці Пекарській 57-59. Історія про те, кому буде  належати майновий комплекс досі не завершена – військові минулого року передали його на  баланс ЛОДА. Проте, передали не весь комплекс – частину продали ТОВ «Арія Моторс», яке, за  даними ЗМІ, подарувало двоповерховий будинок на вулиці Пекарській, 57 двом особам з  Новояворівська та Сокільник.

Згідно з даними nomer.org Юрій Білоган мешкає саме в Сокільниках, а Валерія Пастушок в Новояворівську.

білоган

пастушок

Юрій Білоган є директором ПП «Студія-Лада», підприємства, яке ще донедавна належало скандальному львівському забудовнику Ростиславу Мельнику, синові екс-заступника голови Львівської ОДА з питань паливно-енергетичного комплексу Леоніда Мельника. Мельник-молодший відомий у Львові знищенням пам’ятки історії – будинку композитора Ярослава Ярославенка, судовий процес щодо відновлення якого триває досі.

Ще одна людина з прізвищем Білоган є чинним директором підприємства «Житлобудінвест», співзасновником якого є Ростислав Мельник. За даними ЄДР, керує цим підприємством Наталія Білоган.

мельник 2

Валерія Пастушок також має тривалі ділові стосунки з Ростиславом Мельником – вона була директором низки фірм підприємця, які тепер перебувають в стані припинення діяльності, як то «Будінвесттехнологія», «Софіябудінвест».