Львівським податківцям не компенсують збитки за чистку каналізації

11 Листопада 2014

Господарський суд міста Києва відмовив державному підприємству «Управління по експлуатації адмінбудинків податкових органів Львівської області» у відшкодуванні збитків за неякісно виконані, на думку податківців роботи з очистки каналізації. Роботи для управління виконувало ТОВ «Енергозберігаючі технології 2010».

Згідно з матеріалами справи, представники управління стверджували, що підрядник, неякісно виконав роботи на суму 20,9 тис. грн і не усунув недоліки, відтак позивачу було завдано збитків у розмірі 16,4 тис. грн.

Як повідомляли «Н.Г.Львів», ще 25 лютого Господарський суд міста Києва призначив судову будівельно-технічну експертизу. З ухвали суду про призначення експертизи стало відомо, що приміщення цокольного поверху адмінбудівлі Державної податкової адміністрації у Львівській області по вул. Стрийська, 35 у м. Львові були залиті.

29 жовтня суд повністю відмовив у позові. По-перше, суд вирішив, що управління надто пізно звернулось з питаннями щодо якості виконаних робіт – після спливу гарантійних зобов’язань, тому вимоги про стягнення 20,9 тис. грн (вартості неякісно виконаних робіт) не підлягають задоволенню.

Щодо виплати збитків, то згідно з рішенням суду, позивач не зміг довести «наявності прямого і безпосереднього причинного зв’язку між діями підрядника та сумою збитків». За даними проведеної експертизи, залиття цокольного поверху приміщення могли бути спричинене неправильно замощеним подвір’ям перед приміщенням адмінбудівлі, а також через менший за нормативний діаметр каналізаційних труб.