- NGL.media - https://ngl.media -

Військові закупились на 20 мільйонів у фірми, яка минулоріч обдурила обласний департамент ЖКГ

10.11.2014 @ 11:36 в Новини

Західне територіальне квартирно-експлуатаційне управління МО України за переговорною процедурою закупівлі замовило кам’яне вугілля марки ГР на 20,2 млн грн у ТОВ «ВП «ЗВЗ». Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Загалом замовили 16 970 тонн по 1189,98 грн/т.

Як повідомляли [1] «Н.Г. Львів», попередні відкриті торги у лоті на це вугілля Західне ТКЕУ відмінило. «Ціна найбільш вигідної конкурсної пропозиції перевищує суму, передбачену замовником на фінансування», – таку причину  відміни назвали двом учасникам торгів, які пропонували вугілля по 1,2 тис. грн за тонну.

Вже через тиждень у бюджеті Західного ТКЕУ раптово з’явились гроші, і управління вирішило закупити вугілля за переговорною процедурою, обґрунтовуючи це нагальною потребою, лише на 10,02 грн/т дешевше.

«Ми отримали довідку від Львівської торгово-промислової палати про середньо-ринкові ціни на вугілля. А потім звернулись до компаній, аби ті надали свої пропозиції. Ми брали пропозиції від «Укрзалізничпостачу», «Вугілля України», ДП «Львіввугілля», ПП «Надраресурс» та ВП «ЗВЗ». Остання запропонувала найвигіднішу ціну», – пояснив вибір фірми Олександр Хорошун, заступник начальника адміністративно-господарчого відділу Західного ТКЕУ.

Хорошун також заявив, що під час відкритих торгів учасники пропонували вугілля за завищеними цінами. Такий висновок він зробив на підставі довідки торгово-промислової палати. В ній було зазначено, що станом на жовтень 2014 року газове вугілля можна купити за ціною від 900 до 1195 грн за тонну. Водночас вугілля купили не по 900 грн, а по ціні, максимально наближеній до максимальної.

Обрана військовими фірма – ВП «ЗВЗ» – відома тим, що минулоріч постачала вугілля для навчальних закладів та лікарень області. Департамент ЖКГ Львівської облдержадміністрації замовив [2] у неї понад 7 тисяч тонн палива. При цьому на даних торгах було відхилено всі найдешевші позиції [3], а до конкурсу допустили лише трьох пов’язаних учасників.

Нині Антимонопольний комітет перевіряє цей тендер на предмет змови, оскільки інспектори Держфінінспекції у Львівській області знайшли понад десять ознак змови між ВП «ЗВЗ», «Галич сервіс автотранс» та приватним підприємцем Оксаною Кімаковською.

За даними Єдиного державного реєстру, власником ТОВ «ВП «ЗВЗ» є 32-річний Богдан Голінчак.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/11/10/vijskovi-zakupylys-na-20-miljoniv-u-firmy-yaka-mynulorich-obduryla-oblasnyj-departament-zhkh/

URLs in this post:

[1] повідомляли: http://ngl.media/2014/10/29/hto-nahrije-vijskovyh/

[2] замовив: http://ngl.media/2013/12/24/rezultaty-skandalnoho-tenderu-chynovnyky-zakupylysya-na-sim-miljoniv-u-firmy-yaka-postachala-neyakisne-vuhillya/

[3] найдешевші позиції: http://ngl.media/2013/11/04/lvivski-chynovnyky-zamovlyat-najdorozhche-vuhillya-iz-zaproponovanoho-pereplatyat-kilka-miljoniv/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.