Вищий господарський суд підтвердив правомірність стягнення з Дубневичів 68 тис. грн штрафу

15 Жовтня 2014

Вищий господарський суд залишив в силі постанову Апеляційного суду Львівської області, який залишив в силі рішення Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету про стягнення штрафу у розмірі 68 тис. грн. з ТОВ «Енергія Новий Розділ» за порушення закону про конкуренцію.

Як вже повідомляли «Н.Г.Львів», ТОВ «Енергія Новий Розділ» звинуватили у порушенні порядку нарахування сплати з теплопостачання, коли, підприємство не брало до уваги показники приладів обліку теплової енергії, які подавались споживачами, а здійснювало нарахування плати за нормативами, про що свідчать відповідні квитанції, що виставлялись споживачам послуг. Такі дії, на думку АМКУ, стали можливими саме через зловживання підприємством монопольним становищем.

У грудні минулого року Господарський суд Львіської області скасував рішення антимонопольників, мовляв, попри можливість зловживання монопольним становищем, в Новому Роздолі цього не відбулось. Натомість апеляційний суд скасував рішення господарського.

Вищий господарський суд залишив в силі постанову апеляційного і підтвердив правомірність висновку АМКУ, що відсутність конкуренції на вищевказаному ринку надало можливість ТзОВ «Енергія Новий Розділ» нараховувати споживачам необґрунтовані суми за послуги теплопостачання.

Засновниками товариства є міське комунальне підприємство «Розділтеплокомуненерого» (10%) та ТОВ «Агропромислове підприємство «Львівське» (90%).  Власниками останнього є Ярослав та Богдан Дубневичі у рівних долях.