Дубневич пообіцяв виборцям сприяти в будівництві народного дому, на який отримає з бюджету 13,5 млн грн

07 Жовтня 2014

Кандидат в народні депутати Богдан Дубневич, який балотується в одномандатному виборчому окрузі №118 від “Блоку Петра Порошенка”, пообіцяв виборцям “сприяти в завершенні будівництва Народного дому в с. Давидів на 500 місць із сільською радою”.

Такий пункт міститься у його публічних виборчих зобовязаннях, оприлюднених на його сторінці у Facebook.

народний дім

Утім народний дім, про який йде мова, будує фірма, співвласником якої є Богдан Дубневич. Згідно з Вісником держзакупівель, у 2012 році Давидівська сільрада уклала угоду з ТОВ “Новояворівськенергопостач на будівництво “Народного дому с.Давидів на 500 місць з сільською радою”. Вартість угоди склала 13,52 млн грн.

ТОВ “Новояворівськенергопостач” тепер називається “Енергія-Монтажсервіс”. Власниками цієї ТОВки є дві компанії: ПП “Аркада – Сервіс” (76%) та ТОВ НВП “Енергія — Новояворівськ” (24%). Власником “Аркада — Сервіс”, яка активно співпрацює з компаніями братів Дубневичів, є Лемик Назарій Ігорович із села Зубри. Найбільшу частку в НВП “Енергія — Новояворівськ” (92,4%) має ТОВ “АПП “Львівське” братів Ярослава і Богдана Дубневичів із того ж села Зубри.

Раніше власникомТОВ “Новояворівськенергопостач” було ТОВ “Передзвін”. Ця фірма фігурувала в схемі, за якою Львівський обласний клінічний діагностичний центр (ним керував родич Дубневичів) купив комп’ютерний томограф за 10 млн грн, хоча він коштував близько 6 млн грн. ТОВ “Передзвін” також замовляло роботи з реставрації будівлі на площі Соборній, 14 у Львові. Нещодавно там розпочав роботу торгово-офісний центр преміум класу “Роксолана”, який особисто відкривала донька нардепа Ярослава Дубневича Роксолана.

Будівництво народного дому та сільради у с. Давидів фінансується коштом бюджету Давидівської сільради. За інформацією на сайті Путомитівської районної ради, у 2013 році будівельні роботи на даному обєкті було призупинено у зв’язку із блокуванням Держказначейством проходження коштів. Освоєно лише 800 тис. грн.

Якщо Богдан Дубневич “посприяє” у завершенні будівництва, він посприяє і власній фірмі – в отриманні решти (майже 13 млн грн) грошей.