- NGL.media - https://ngl.media -

Інженер держпідприємства підписав «ліві» акти на півмільйона на користь «свободівця»

02.10.2014 @ 10:00 в Новини

Провідного інженера Державного підприємства «Львівська обласна дирекція з протипаводкового захисту» суд визнав винним у службовій недбалості і призначив два роки позбавленні волі. Однак звільнив його від покарання на підставі закону «Про амністію у 2014 році». Про це йдеться у вироку [1] Жидачівського районного суду Львівської області.

У вироку вказано, що в 2011 році між дирекцією і ТОВ «Компанія «Галінвест» укладено договір на регулюючі роботи на річці Дністер в районі села Камяне Жидачівського району 4,75 млн грн. «Галінвест» протягом листопада-грудня 2011 року провело роботи з улаштування кріплення берега у вигляді кам’яної призми та кам’яного накиду в плотові клітки довжиною 300 метрів.

Утім слідчі встановили, що було завищено обсяги виконаних окремих робіт, а деякі фактично на об’єкті будівництва не виконані. Зокрема, невиконаними є роботи з посіву трав та улаштування шару рослинного ґрунту. Однак інженер підписав акти виконаних робіт, а «Галінвест» отримала 4,75 млн грн, у тому числі 467,4 тис. грн за роботи, які не виконано та роботи обсяги яких завищено.

Провідний інженер розповів, що підписав документи, хоча на об’єкти не виїжджав, оскільки повірив «на слово» своєму безпосередньому начальнику, який запевнив, що всі роботи виконано сумлінно.

Суд визнав його винним. Інженер також повинен заплатити 733,5 грн за проведення почеркознавчої експертизи. Водночас суд скасував накладений арешт на автомобіль  інженера марки «VolksvagenCaddy» 2004 року випуску та на земельну ділянку  площею 0,099 га (на території Зубрянської сільради Пустомитівського району).

За даними ІРЦ, власником ТОВ «Компанія «Галінвест» є ПП «Львівторф», засноване офшорною компанією з Панами «Бау Інвестмент С.А.».

На момент підписання договору та виконання робіт власниками «Компанії «Галінвест» були Ольга Панькевич та Степан Павлюк, депутат Львівської міськради (2006-2010 рр.) від ВО «Свобода».


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/10/02/inzhener-derzhpidpryjemstva-pidpysav-livi-akty-na-koryst-svobodivtsya-na-pivmiljona-hryven/

URLs in this post:

[1] вироку: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/40633481

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.