Патологоанатомічне бюро обирало постачальника 5000 літрів спирту серед близьких фірм

19 Вересня 2014

Комунальний заклад Львівської обласної ради “Львівське обласне патологоанатомічне бюро” за результатами відкритих торгів замовило 52 640 флаконів (по 100 мл) медичного етилового спирту у ТОВ “Медасепт”. Сума договору — майже 782,8 тис. грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Конкурентами “Медасепту” на торгах були ТОВ “Науково-виробнича компанія “Салават” і ТОВ “Алпекс ЛТД”, які запропонували спирт за 837 тис. грн та 712,8 тис. грн. Утім найдешевша пропозиція від “Алпекс ЛТД” була відхилена через погано оформлені документи. Зокрема, договір оренди приміщення викладений російською мовою, у довідці про наявність матеріально-технічної бази вказані не вірні реквізити, довідка з МВС відсутня та інше.

Згідно з ЄДР, власником ТОВ “Медасепт”, яке було зареєстровано лише всередині 2013 року, є кіпрський офшор “Фармарама Лімітед”. Засновником цієї кіпрської компанії є ще одна кіпрська фірма – “Delta Quest (Nominees) Limited”, яка у свою чергу записана на віргінський оффшор “Deltaquest Global Assets INC.”.

Як повідомляли “Наші гроші”, “Фармарама Лімітед” також є засновником ТОВ “А-Септ”, яке нещодавно отримало замовлення від “Укрзалізничпостачу” на 6 млн грн. На Кіпр “А-Септ” переоформили у січні 2012 року, а до того часу її співвласником був Сергій Катрич. Він же є одноосібним власником єдиного допущеного до участі конкурента “Медасепту” на тендері патологоанатомічного бюро – ТОВ “НВК “Салават”.

Це перший тендер, який виграло ТОВ “Медасепт”.

Нагадаємо, Сергій Катрич також був засновником ТОВ “Укрпрофмед”, яке за часів Віктора Януковича було генпідрядником реконструкції лікарні Охматдит.