- NGL.media - https://ngl.media -

Лікарня в Сокалі хоче купити вугілля у фірми, яка вже “хімічила” на тендерах

17.09.2014 @ 09:00 в Новини

Комунальний заклад Сокальської райради Львівської області “Сокальська центральна районна лікарня” акцептував пропозицію ТОВ ВП “ЗВЗ” у відкритих торгах на закупівлю кам’яного вугілля. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Ціна акцептованої пропозиції — 364 156 грн. Відтак, вартість однієї тонни вугілля газового фракцією 13-100 мм складатиме 1222 грн. Єдиний конкурент “ЗВЗ” – ТОВ “Вуглеторфзбагачення” пропонувало вугілля за ціною 1320 грн/т. Термін поставки вугілля – до кінця грудня цього року.

Власником ВП “ЗВЗ” є Богдан Голінчак. Фірма відома тим, що минулоріч перемогла [1] у багатомільйонному тендері на постачання вугілля закладам області за рамковими угодами. У тендері участь брало 14 компаній, однак комітет з конкурсних торгів Департаменту ЖКГ ЛОДА акцептував пропозиції трьох “близьких” фірм: ТОВ ВП “ЗВЗ”, ТОВ “Галич сервіс автотранс” та приватного підприємця Оксани Кімаковської, які пропонували вугілля за найвищими цінами [2].

Згідно з відповіддю Держфінінспекції у Львівській області, яка проводила перевірку даного тендеру, комітет з конкурсних торгів Департаменту ЖКГ ЛОДА повинен був відхилити пропозиції ТОВ “Галич сервіс автотранс” та приватного підприємця Оксани Кімаковської через їх невідповідність вимогам документації торгів, однак не відхилив, допустив до участі й акцептував їх пропозиції. Перевіркою також встановлено, що в діях “ЗВЗ”, Кімаковської та “Галич сервіс автотрансу” “виявлено ознаки, що можуть вказувати на існування узгоджених дій між учасниками закупівлі”.

У червні цього року Львівське територіальне відділення АМКУ повідомляло редакцію “Н.Г. Львів”, що розпочало розгляд справи за виявленими ознаками порушення законодавства у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, шляхом спотворення результатів торгів учасниками закупівлі ТОВ “Галич сервіс автотранс” та ТОВ ВП “ЗВЗ”.

Як повідомляли [3] “Н.Г. Львів”, слідчий відділ УСБУ у Львівській області замовляв вимірювання показників якості вугілля, яке “ЗВЗ” постачало за тендером у 2012 році у Жовківський район. Згідно з офіційними даними вимірювальної лабораторії, показники зольності та фракції поставленого вугілля суттєво відрізнялися від показників, передбачених Держстандартом та обумовлених в договорі.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/09/17/likarnya-v-sokali-hoche-kupyty-vuhillya-u-firmy-yaka-vzhe-himichyla-na-tenderah/

URLs in this post:

[1] перемогла: http://ngl.media/2013/12/24/rezultaty-skandalnoho-tenderu-chynovnyky-zakupylysya-na-sim-miljoniv-u-firmy-yaka-postachala-neyakisne-vuhillya/

[2] за найвищими цінами: http://ngl.media/2013/11/04/lvivski-chynovnyky-zamovlyat-najdorozhche-vuhillya-iz-zaproponovanoho-pereplatyat-kilka-miljoniv/

[3] повідомляли: http://ngl.media/2013/12/04/chynovnyky-pereplatyly-za-neyakisne-vuhillya-400-tysyach-hryven-sbu-porushylo-kryminalnu-spravu/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.