Під час другої спроби прокуратура знову програла у справі щодо продажу військового майна на Стрийській

11 Вересня 2014

Прокуратура Центрального регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері під час повторного розгляду справи щодо продажу майна військових у Львові знову програла. Про це йдеться у рішенні Господарського суду Львівської області від 14 серпня 2014 року.

Як повідомляли «Н.Г. Львів», у травні цього року прокуратура отримала другий шанс, аби у судовому порядку розірвати договір купівлі-продажу приміщення торгово-побутового комплексу у Львові на вулиці Стрийській, 105, яке колись належало «Військторгсервісу». Вищий господарський суд скерував справу на повторний розгляд в першу інстанцію.

У судових рішеннях йдеться про те, що філія Управління торгівлі Західного оперативного командування Концерну «Військторгсервіс» в кінці 2011 року продала ПП «Рекунс» дане приміщення площею 331,2 кв. м по 2249 гривень за квадратний метр.

За твердженням прокуратури, начальник філії Управління торгівлі Західного оперативного командування Григорій Свідерський продав майно на підставі листа-розпорядження начальника Головного управління торгівлі Тилу Міноборони від 12 листопада 2004 року, який своєю чергою діяв на підставі довіреності Міністерства оборони України. Утім вже у 2005 році ця довіреність була визнана недійсною та відкликана. Окрім того, продаж не було погоджено з Фондом державного майна України.

Натомість судді першої та апеляційної інстанцій зробили висновок про відсутність порушень. Судді Вищого господарського суду зауважили, що «при вирішенні спору попередні судові інстанції… дали невірну правову оцінку обставинам справи та доказам, наявним в матеріалах справи, що призвело до помилкових висновків».

Під час повторного розгляду суддя вирішив, що нерухоме майно вибуло з володіння власника за його ж волею, без порушення порядку відчуження  майна, на конкурентних засадах,  шляхом укладення договору купівлі-продажу, а позов прокуратури є безпідставним.

За даними Єдиного державного реєстру судових рішень, на це рішення господарського суду прокуратура вже подала апеляційну скаргу. Розгляд призначено на 16 жовтня.

ПП «Рекунс» нині називається ПП «Компанія «Динамік». Власниками є Дзвінеслава Невойт та Володимир Кривонос. Раніше замість останнього у співвласниках була його дружина Тетяна Кривонос, яка нині вона обіймає посаду керівника підприємства. Тетяна Кривонос та її син Сергій Кривонос були співвласниками ПП «Круазе», яке належить Івану Крвавичу та Григорію Свідерському, який на момент продажу приміщення на Стрийській працював керівником філії Управління торгівлі Західного оперативного командування Концерну «Військторгсервіс».