«Суперщітка» почистила «Львівську залізницю» на понад мільйон гривень

10 Вересня 2014

ДТГО «Львівська залізниця» має виплатити на користь ТОВ «Суперщітка» 587,5 тис. грн. боргу, 27,7 тис. грн пені, 23,8 тис. грн інфляційних втрат та 4,5 тис. грн 3% річних. Так вирішив Господарський суд Львівської області.

У рішенні повідомляється, що у листопаді 2013 року між «Суперщіткою» і залізницею укладено договір на прибирання та дезінфекцію вагонів приміських поїздів. Сума договору – 576,8 тис. грн.

У суді «Суперщітка» заявила, що виконала свої зобов’язання, а залізниця не заплатила за роботу гроші. Окрім того, фірма уточнила розмір боргу – 587,5 тис. грн.

З рішення випливає, що угоду з «Суперщіткою» продовжували до березня 2014 року, тому загалом компанія отримала набагато дорожчий підряд – на понад 1,1 млн грн. З окрема, залізниця перерахувала «Суперщітці» 553,4 тис.грн і винна ще 587,5 тис. грн.

Суд вирішив, що залізниця має заплатити не лише борг у розмірі 587,5 тис. грн, а й пеню, інфляційні втрати та 3% річних.

ТОВ «Суперщітка» відоме тим, що станом на квітень 2014 року мало повністю однаковий сайт із ще однією фірмою, яка прибирала у львівських залізничників – ТОВ «Агенція спеціалізованих послуг». Утім нині сайт «Суперщітки» вже оновили.

ТОВ «Суперщітка» зареєстровано у 2013 році, власник — Мантюк Дмитро.  Як повідомляли «Наші гроші», фірма має офіс у столиці у пров. Киянівський, 7а, де реєструються фірми, близькі до керівників підрозділів «Укрзалізниці».

Зокрема це адреса реєстрації ТОВ «Мастер Клін», співзасновником якого був Віталій Величко, партнер родини начальника ДТГО «Південно-Західна залізниця» Олексія Кривопішина, і ТОВ «Об’єднаний торговий дім «Безпека руху», співвласниками якого були Денис Шелковін і Олександр Куліков, бізнес-партнер директора ДП «Укрзалізничпостач». Також «Суперщітка» вказувала на тендері номер телефону (044) 272-24-86, яким раніше користувалося ТОВ «Київконструкція», першозасновником якого був Денис Шелковін, який мав спільний бізнес із партнером директора ДП «Укрзалізничпостач».