- NGL.media - https://ngl.media -

Дубневичі знову «в колії»

01.09.2014 @ 15:20 в Розслідування

жд [1]Маловідома компанія з Городка, яку пов’язують з Ярославом та Богданом Дубневичами 13 серпня отримала замовлення від залізничного підприємства «Укрзалізничпостач» на майже ₴167 млн.

ТОВ «Експозиція» постачатиме скріплення типу КПП, підрейкові прокладки та ізолюючі втулки. Згідно з Вісником держзакупівель, це перший тендер, який компанія виграла за увесь час свого існування.

Першими власниками «Експозиції», заснованої у 2007 році, були Роман та Володимир Співаки. Останній відомий тим, через ТОВ «Енергія Консалтинг» є співвласником низки львівських медіа: «Львівської газети», «ТРК Галичина» та «Гал-ТБ». Ці ЗМІ підконтрольні братам Дубневичам. Ярослав Дубневич є нардепом від «УДАРу», а Богдан Дубневич – депутатом Львівської облради.

Однак у кінці грудня 2012 року єдиним власником «Експозиції» став Андрій Бохенок. Водночас фірма «переїхала» зі Львова у Городок. Вже за кілька днів, 2 січня 2013 року, Бохенок стає співвласником ТОВ «Корпорація Колійні ремонтні системи».

Ця корпорація до продажу повністю належала братам Дубневичам і отримувала мільйонні замовлення від залізниці завдяки патентам на різні деталі для скріплення рейок, які вони винаходили спільно із екс-гендиректором «Укрзалізниці» Михайлом Костюком.

З 2013 року фірми Дубневичів не вигравали тендерів залізниці. Окрім того, протягом всього часу «Укрзалізничпостач» безуспішно намагався розірвати [2] багатомільйонні договори з ще однієї компанією Дубневичів, яка має подібну назву – «Корпорацією КРТ».

З рішень суду [3] випливає, що нині компанії Дубневичів («Корпорація КРТ» та «АПП «Львівське») надали «Експозиції» листи про надання представницьких повноважень щодо продажу їх продукції. Лист від «АПП «Львівське» навіть не мав обмежень щодо строку дії цих повноважень.

До слова, за телефоном в держреєстрі, який вказаний як контактний до ТОВ «Експозиція», запевнили, що це телефон «Корпорації КРТ».

Перший тендерний тріумф ТОВ «Експозиція» відбувся за дивних обставин. По-перше, ця фірма перемогла у всіх лотах, в яких подала свої пропозиції — у лотах №4, 5 та 7. Загалом товариство отримало замовлень на майже ₴167 млн.

По-друге, за лотом №5 було ще три дешевших пропозиції від інших фірм. Дві з них відхилили. А от третя  – ТОВ «Інтер-ГВТ» пропонувало товар за ₴67,7 млн. Однак договір чомусь підписали з «Експозицією», яка запронувала прокладки для колій на ₴14 млн дорожче — за ₴81,8 млн.

І по-третє, у лоті №4, за яким «Експозиція» отримає ще понад ₴71 млн, єдиним конкурентом було не чуже підприємство «ДАКО Плюс».

«ДАКО Плюс» за усі чотири роки свого існування чотири рази змінювало і директора, і власника. Тепер засновником є Степан Балай. А до того — Назарій Панчишин, який також був власником близького братам Дубневичам ТОВ «Львівбудмакс». Дубневичі використовували «Львівбудмакс» у схемі з продажем [4] томографа діагностичному центру, де головним лікарем був їх родич Михайло Гичка.

Намагалися отримати коментарі братів Дубневичів щодо їх примирення із залізничниками. Утім Богдан Дубневич перебуває за кордоном, а Ярослав Дубневич сказав, що він лише засновник Корпорації, і порадив з усіма питаннями звертатись безпосередньо до керівництва КРТ.

У «Корпорації КРТ» від коментарів відмовились, оскільки директор увесь день на виробництві. Керівник ТОВ «Експозиція» Михайло Врублевський пообіцяв зателефонувати пізніше протягом дня, однак так і не вийшов на зв’язок.

Олександра Губицька

Вперше опубліковано на ZAXID.NET [5]


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/09/01/dubnevychi-znovu-v-koliji/

URLs in this post:

[1] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2014/09/жд.jpg

[2] розірвати: http://ngl.media/2014/02/07/ukrzaliznychpostach-vtretje-sprobuvav-pozbutysya-ankeriv-brativ-dubnevychiv/

[3] рішень суду: http://reyestr.court.gov.ua/Review/39123259

[4] продажем: http://ngl.media/2013/01/22/ekspres-doslidyv-yak-hychka-z-dubnevychamy-zarobyly-na-tomohrafi-5-miljoniv/

[5] ZAXID.NET: http://zaxid.net/news/showNews.do?dubnevichi_povernulisya_na_zaliznitsyu&objectId=1318680

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.