Винниківська міськрада не змогла забрати земельну ділянку у свого мера і його російських партнерів

31 Липня 2014

Прокурору Львівської області в інтересах Винниківської міської ради звинуватив ТОВ «Компанія «Данило Галицький» в несплаті орендної плати за землю у розмірі 184,8 тис. грн та вимагав розірвати договір оренди і повернути ділянку місту. Суд позов не задовольнив, оскільки прокуратурі не вдалось довести наявність заборгованості.

Згідно з матеріалами справи, прокурор обґрунтовував наявність заборгованості, посилаючись на інформаційну довідку ДПІ у Личаківському районі від 18.07.2014р. Проте суд, проаналізувавши її з’ясував, що вона містить суперечливі дані, оскільки, відповідно до поданих декларацій з плати за землю підприємством нараховано за період з 2010 по 2014 рік орендну плату у сумі 186,5 тис. грн. Суд вважає, що з інформації ДПІ не зрозуміло який розмір заборгованості по сплаті орендної плати виник у ТОВ «Компанія «Данило Галицький» та період його виникнення. Тому зобов’язує сторони провести звірку  взаєморозрахунків.

Суд визнав дані довідки суперечливі, а прокурор не зміг навести інших аргументів, які б підтверджували факт наявності систематичної несплати орендної плати. Тому підстав для розірвання договору та повернення земельної ділянки немає.

Банальний земельний конфлікт перестає бути банальним, якщо взяти до уваги той факт, що засновником Компанії «Данило Галицький» є два підприємства:  московська фірма «Макрус» та винниківське ПП «Паладіум Люкс».  В свою чергу власником «Паладіум Люкс» є Уляна Уварова – дружина міського голови Винників Сергія Уварова.