- NGL.media - https://ngl.media -

«Ірландські інвестори» знову повернулись в Сокільники

31.07.2014 @ 08:35 в Новини

Львівський апеляційний господарський суд повернув [1] «Львів Проперті Девелопмент» можливість оренди 11,3 га в Сокільниках.  Як з’ясувалось, фірма, попри розпал судового процесу, здала частину ділянки київській фірмі, де директором є 24-літній прораб та сплатила податковий борг, тому суд вирішив, що вона має право далі орендувати землю.

«Н.Г.Львів» вже повідомляли [2] про судовий процес, що триває вже не перший рік між Сокільницькою сільрадою та ТОВ «Львів Проперті Девелопмент» за оренду 11,3 га землі. У 2007 році, попри протести мешканців та екологів, Сокільницька сільрада уклала договір оренди з підприємством для будівництва бізнес-парку. Згідно з нею село повинно було отримувати 100 тисяч гривень орендної плати на рік. Крім того, представники фірми стверджували, що за ними стоять ірландські інвестори і вони створять 1000-2000 нових робочих місць.

Роботи так і не почались. А заборгованість з оренди на початок 2014 року склала 614,3 тис. грн за розрахунками сільради.

Ірландські інвестори зникли, натомість серед засновників з’явилась львівська родина Гнатув, не особливо відома і публічна. На сьогодні єдиним засновником «Львів Проперті Девелопмент» є киянин Микола Мороховський. Він також є головою правління київського ПАТ «КСУМ» [3], однієї з найдавніших будівельних фірм Києва.

У квітні 2014 року Сокільницька сільська рада в судовому порядку розірвала з ТОВ «Львів Проперті Девелопмент» договір оренди на ділянку. Але програла апеляцію.

Суддя апеляційного суду з’ясував, що «…мала місце не систематична несплата, а недоплата з боку ТОВ «Львів Проперті Девелопмент» орендної плати за землю в повному обсязі». Як виявилось в угоді про оренду було визначено лише розмір оплати – 5% на рік, а саме 202,6 тис. грн., а щодо того, що платити треба регулярно, то не йшлося.

Щодо розміру цієї недоплати існував спір не між сільрадою та фірмою, а між податковим фіскальною службою та фірмою. З’ясувалось також, що в червні 2014 року підприємство погасило заборгованість у розмірі 1,1 млн грн.

Крім того, виявилось, що рішення про розірвання договору оренди зачіпає третіх осіб, а саме інтереси будівельної фірми ТОВ «Українська фундаментна група», яке зовсім нещодавно 16 квітня 2014 року уклало договір суборенди на 1,9 га землі з ТОВ «Львів Проперті Девелопмент».

За таких обставин суд не дозволив розірвати договір оренди.

Цікаво, що сьогодні засновником «Української фундаментної групи», є ПП «Ірландія Інвестсентс», яке заснував 24-річний мешканець гуртожитку на Червонозоряному проспекті в Києві  Євген Сіліверстов. Щоправда, власнику будівельної фірми та земельної ділянки під Львовом доводиться підробляти – його актуальне резюме [4] можна знайти на сайтах про пошук роботи. Він готовий бути прорабом за 7 тис. грн. на місяць.

А ще цікавіше, що лише кілька років тому серед засновників «Української фундаментної групи» було ПАТ «КСУМ», а директором фірми значився Микола Мораховський.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/07/31/irlandski-investory-znovu-povernulys-v-sokilnyky/

URLs in this post:

[1] повернув: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/39876211

[2] повідомляли: http://ngl.media/2014/05/06/sokilnyky-povernuly-11-ha-zemli-vid-kolyshnih-irlandskyh-investoriv/

[3] ПАТ «КСУМ»: http://www.ksum.kiev.ua/main/company.rus.htm

[4] резюме: http://www.work.ua/ua/resumes/1685247/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.