Депутат облради вже рік не повертає кредит банку

23 Липня 2014

ТОВ “ТІК ЛТД” повинне виплатити на користь ПАТ АКБ “Львів” 136 тис. грн заборгованості по сплаті відсотків за користування кредитними коштами та пені. Про це йдеться у рішенні Господарського суду Львівської області.

Як повідомляли “Н.Г. Львів”, у червні 2013 року суд першої інстанції задовольнив позов банку “Львів”, вирішивши стягнути борг з “ТІК ЛТД”, яке отримувало дві позички у 2007 та 2008 роках. За першим договором “ТІК ЛТД” мало заборгованість по кредиту – 1 млн 497 тис. грн, по процентах — 80,8 тис. грн, пені — 53,5 тис. грн. За іншим довогором заборгованість по кредиту становила 1 млн 938 тис. грн, заборгованість по процентах — 245,2 тис. грн, пеня – 103 тис. грн.

Однак через рік банк звернувся з новим позовом. Згідно з рішенням суду від липня 2014 року, фірма не виконала свої зобов‘язання за генеральним кредитним договором, а тому заборгованість зросла за рахунок несплачених процентів та пені.

Відтак суд вирішив стягнути з “ТІК ЛТД” на користь банку ще заборгованість по сплаті відсотків за користування кредитними коштами в гривні — 17,7 тис. грн та пеню 4,2 тис. грн, заборгованість по сплаті відсотків за користування кредитними коштами в доларах США — 8,9 тис. дол. США та пеню 770 дол. США.

Власниками ТОВ “ТІК ЛТД” є Ольга і Тарас Колтик, який є депутатом Львівської облради. Основний вид діяльності товариства – “надання в оренду інших машин, устатковання та товарів”.