- NGL.media - https://ngl.media -

Суд дозволив комунальній лікарні не оплачувати збитки, які вона завдала, затопивши приватну клініку

04.07.2014 @ 08:30 в Новини

Господарський суд Львівської області відмовив у задоволенні ТОВ «Клініка холістичної медицини «Холімед» до комунальної міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги про відшкодування матеріальної шкоди та стягнення судових витрат.

Згідно з рішенням [1] суду, приватна клініка з 2009 року орендувала в міста нежитлові приміщення площею 46,8 м кв. за адресою м. Львів, вул. Миколайчука, 9 для розміщення кабінету кишечного зрошення.

У ніч з 27 на 28 липня 2011 року у цьому орендованому приміщенні сталось затоплення внаслідок прориву каналізаційної труби у бактеріологічному відділенні комунальної лікарні, котре розташоване над приватним кабінетом. Внаслідок затоплення було пошкоджено стелю, стіни, підлогу, меблі, облицювальну плитку та електричну мережу об’єкта оренди.

«Холімед» спільно в.о. головного інженера лікарні швидкої допомоги склали акт про затоплення об’єкта оренди, яким підтверджується завдана шкода. Слова приватної клініки підтверджуються також листом СЕС, оскільки навіть через день стеля та стіни приміщення були у вологих плямах від замокання.

Головний державний санітарний лікар м. Львова повідомив, що причиною прориву є потрапляння в каналізаційний стояк сторонніх предметів і «за несвоєчасне забезпечення ліквідації аварії оштрафовано виконуючого обов’язки головного інженера».

«Холімедом» було затверджено два дефектних акти про перелік робіт, необхідних для відновлення приміщення та про пошкодження меблів на 7,2 тис. грн. Також приватне підприємство «Трионбуд» склало кошторис для ремонту приміщення на майже 29,9 тис. грн.

Аби вирішити конфлікт без суду приватна клініка звернулася із вимогою про відшкодування до лікарні, однак так і не отримала відповіді. А відтак звернулася до суду.

Суд дійшов до висновку про те, що «Холімедом» було доведено вину комунальної лікарні у заподіянні матеріальної шкоди, проте не доведено належними і допустимими доказами розміру понесених збитків. Зокрема, дефектні акти складено в односторонньому порядку, експертом не досліджувались стани оздоблення поверхонь стелі і стін приміщення після їх затоплення.

Власниками ТОВ «Клініка холістичної медицини «Холімед» є Олександр Задорожний, Юрій Карбач і ТОВ «Сюрприз», засноване Орисею Соловей та Інгою Дунаєвою-Пріцак.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/07/04/sud-dozvolyv-komunalnij-likarni-ne-oplachuvaty-zbytky-yaki-vona-zavdala-zatopyvshy-pryvatnu-kliniku/

URLs in this post:

[1] рішенням: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/39419794

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.