У Стебнику фірма отримала гроші за те, що не поремонтувала ліфти

27 Червня 2014

Стебницька міська рада оплатила капітальний ремонт двох ліфтів за актами виконаних робіт, хоча насправді жодних робіт проведено не було. Про це стало відомо з вироку Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області від 18 червня 2014 року.

У вироку написано, що директор ТОВ «Трускавецькурортліфт» без реального виконання робіт у вересні 2009 року склав та видав завідомо неправдиві офіційні документи – акти приймання виконаних робіт з капітального ремонту двох пасажирських ліфтів по вул. Мельника, 4 в Стебнику.

Ці акти він подав у Стебницьку міську раду, і ТОВ «Трускавецькурортліфт» отримало з місцевого бюджету 31,8 тис. грн. Ці кошти фірма витратила не на ремонт ліфтів, а на загальновиробничі потреби підприємства: оплату податків, закупівлю матеріалів та оплату послуг.

Одночасно виконувачий тоді обов’язки міського голови Стебника, секретар Стебницької міськради не перевірив та не видав відповідне розпорядження про перевірку обсягу виконаних робіт, підписав та скріпив печаткою акти приймання.

І директор «Трускавецькурортліфт», і в.о. міського голови у вчиненому щиросердно розкаялися, – написано у вироку.

Директора фірми засудили до року в’язниці. Однак суд звільнив його від відбування основного покарання, якщо він протягом наступного року не вчинить нового злочину. А виконуючому обовязків міського голови присудили 850 грн штрафу з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських обов’язків та займатися діяльністю, пов’язаною із розпорядженням матеріальними цінностями строком на один рік.