Свободівець рекультивує землі «Сірки» за 5,9 млн грн

24 Червня 2014

Виконавчий комітет Новороздільської міської ради, за результатами відкритих конкурсних торгів,   уклав угоду на рекультивацію земель забруднених та порушених в результатів діяльності хімічного підприємства «Сірка» з львівським ТОВ «Інвестиційна Компанія Леодіс» на суму 5,9 млн грн. За ці кошти до кінця 2015 року планують відновити 46,4 га землі. Повідомляє ZAXID.NET.

Роботи з рекультивації земель будуть проводитись за кошти місцевого бюджету та гранту Європейського Союзу, в межах проекту «Програма транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013рр». Основні кошти надійдуть саме за рахунок гранту.

До участі у конкурсі зголосились 9 компаній, проте допущені до участі у торгах були лише дві – переможець «Інвестиційна Компанія Леодіс» та ПП «Ренесанс – Стиль», яке запропонувала ціну більшу на майже 600 тис. грн. Цікаво, що дана компанія, свого часу була замішана в скандал довкола реставрації Вірменської церкви у 2008-2009 роках. Фахівці звинуватили фірму у відсутності фахової підготовки для проведення складних реставраційних робіт, а правоохоронці у завищенні витрат.

Серед відхилених пропозицій, 5 були дешевші ніж пропозиція переможця. Причина відхилення – не відповідають умовам документації конкурсних торгів.

Засновниками «Інвестиційної Компанії Леодіс» є львів’яни Юрій Мотько, Андрій Заяць та Андрій Дроздовський. Останній також є депутатом Брюховицької селищної ради від ВО «Свобода». Компанія була створена у 2010 році, статутний фонд – 1,2 тис. грн. За час своєї діяльності отримала держзамовлень на суму понад 13 млн грн.

Минулого року компанія також отримала від Рясне-Руської  сільради (Яворівський район) підряд на будівництво другої черги  каналізаційного колектора за 2,8 млн грн. Тоді на конкурс  подали заявки п’ять компаній, з яких дві пропонували виконати роботи на 7-15% дешевше. Обидві дешевші пропозиції було відхилено через неповний пакет документів.