«Свободівці» не дали в оренду приміщення військовим капеланам, бо там хоче сидіти Ірина Фаріон

20 Червня 2014

Фракція ВО «Свобода» у Львівській міськраді заблокувала надання в оренду УГКЦ комунального приміщення у центрі Львова, оскільки на нього претендує народний депутат Ірина Фаріон, яка планує облаштувати там ще одну свою громадську приймальню, повідомляє ZAXID.NET.

У четвер, 19 червня, депутати міськради від «Свободи» заблокували питання про надання в оренду УГКЦ вільних приміщень, що перебувають у комунальній власності, у будинку на площі Міцкевича, 5.  На оренду цих приміщень протягом двох років претендувала релігійна місія «Центр Військового Капеланства» УГКЦ.

На пропозицію керівника фракції  «Свободи» в ЛМР Любомира Мельничука, депутати просто вилучили розгляд цього питання з порядку денного. Таке рішення підтримала фракція «Свободи» майже у повному складі, а також Володимир Гірняк та Юрій Путас з фракції «Україна Соборна».

Як з’ясувалося, на частину приміщення, яке хотіли передати УГКЦ, претендує також народний депутат від ВО «Свобода» Ірина Фаріон. На запит  ZAXID.NET управління комунального майна ЛМР оприлюднило заяву Ірини Фаріон, датовану листопадом минулого року, з проханням виділити ці приміщення їй на 5 років для облаштування громадської приймальні народного депутата.

Варто зазначити, що в Ірини Фаріон уже є громадська приймальна, яка розташована у Залізничному районі Львова, від якого вона була обрана депутатом – на першому поверсі будівлі Залізничної районної адміністрації на вул. Виговського, 34. Адресу цієї громадської приймальні Фаріон вказує у своїх офіційних депутатських зверненнях і запитах.

Згідно із ЗУ «Про статус народного депутата», місцеві органи влади зобов’язані безкоштовно виділити облаштоване приміщення під громадську приймальню  депутата в межах його мажоритарного округу.