- NGL.media - https://ngl.media -

Суд не дозволив стрийському комбінату віддати комунальні приміщення фірмі свого начальника

13.06.2014 @ 09:00 в Новини

Стрийський міський комбінат комунальних підприємств виплатить на користь ТОВ «Комунальник 1» майже 252,7 тис. грн боргу та 5 тис. грн судового збору. Разом з тим, Господарський суд Львівської області відмовив [1] у затвердженні мирової угоди, згідно з якою комбінат мав віддати в рахунок боргу нерухомість.

Власниками [2] ТОВ «Комунальник 1»  є Василь та Генадій Васьковичі. Василь Васькович також в.о. начальника Стрийського міського комбінату комунальних підприємств. І дана фірма, і комбінат зареєстровані за однією адресою.  Товариство часто перемагає на тендерах комунального комбінату.

У рішенні суду вказано, що у жовтні 2009 року між комбінатом та «Комунальник 1» було укладено договір на реконструкцію складського приміщення з добудовою під гараж для спецмашин з офісними приміщеннями на вулиці Нижанківського, 48а в Стрию.

Фірма виконала робіт на майже 252,7 тис. грн, однак оплати не отримала. Востаннє «Комунальник 1» звернувся до з вимогою оплатити будівельні роботи 23 квітня 2014 року, однак отримав відповідь-прохання про відстрочення оплати боргу, оскільки Стрийською міською радою не забезпечено належного фінансування будівельних робіт.

Представник комбінату запропонував укласти мирову угоду, згідно з якою погашення грошового боргу замінити майном. А саме приміщеннями, реконструкцію якого робила фірма. Мова йде про офісні приміщення площею 240 кв. м та гараж для спецмашин площею 600 кв.м.

Однак суд не затвердив цю мирову угоду, оскільки вона не відповідає закону, її умови не стосуються прав і обов’язків сторін щодо предмету позову, так як предметом позову в даній справі є стягнення коштів. Судом не досліджувався факт наявності права власності на це майно у комбінату та можливості його передачі «Комунальник 1» без порушення прав та інтересів третіх осіб.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/06/13/sud-ne-dozvolyv-stryjskomu-kombinatu-viddaty-komunalni-prymischennya-firmi-svoho-nachalnyka/

URLs in this post:

[1] відмовив: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/39105617

[2] Власниками: http://ngl.media/2014/05/20/kombinat-u-stryyu-zaplatyt-bilshe-miljona-hryven-firmi-svoho-nachalnyka/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.