Сех віддала однопартійцю Кривецькому 70 соток лісу в користування на 49 років

12 Червня 2014

Львівська облдержадміністрація виділила ТзОВ «Узлісся» лісову ділянку площею 0,7 га у користування на 49 років. Відповідне розпорядження за підписом  Ірини Сех опубліковане на сайті ЛОДА 2 червня, пише ZAXID.NET.

Дана ділянка перебуває у постійному користуванні ДП «Бібрське лісове господарство» та розташована на території Стрілківської сільської ради Перемишлянського району. «Узлісся» використовуватиме її для культурно- оздоровчих та рекреаційних цілей, – написано у розпорядженні.

Товариство користуватиметься лісовою ділянкою на платній основі. Розрахунок вартості, як розповів ZAXID.NET головний спеціаліст Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Арманаш, проводять на основі відповідного порядку. При розрахунку враховують не лише площу, а й вартість деревини, відстань від населених пунктів, автомобільних доріг та інше. «Всередньому рік користування одним гектаром коштує 5-6 тисяч гривень», – сказав він.

«Вони не мають права вирубувати дерева та зводити капітальні будівлі, лише тимчасові. Наприклад, альтанки, столики», – пояснив низькі розцінки на користування Валерій Арманаш.

ТОВ «Узлісся» належить народному депутату від «Свободи» Ігорю Кривецькому. Ця компанія володіє великим готельно-відпочинковим комплексом «Edem Resort» у селі Стрілки Перемишлянського району.

Львівська обласна рада також планує надати в користування мисливські угіддя площею понад 9,6 тис. га терміном на 49 років мисливському господарству «Свірж». Ці угіддя також знаходяться  біля відпочинкового комплексу «Edem Resort».

Засновниками ТОВ «Мисливське господарство “Свірж”» є троє людей: Любов Фурдичко, дружина екс-нардепа Ореста Фурдичка, Леся Тимків та Володимир Височанський, депутат Перемишлянської райради від «Свободи». Височанський також є директором ТОВ «Узлісся».