- NGL.media - https://ngl.media -

Дубневичі з партнером отримали другий шанс на 68 мільйонів від «Укрзалізничпостачу»

12.06.2014 @ 08:45 в Новини

Суд визнав недійсними результати торгів від «Укрзалізничпостачу» на майже 68 млн грн, де переможцем було визнано  підприємство з кола «сімей [1]них» [1] компаній Олександра Януковича.

ТОВ «Євроінвестстрой»  у липні 2013 року стало переможцем торгів на закупівлю устаткування та запчастин для локомотивів та вагонів на загальну суму 67,6 млн грн, які проводило Державне підприємство матеріально-технічного залізничного транспорту  України «Укрзалізничпостач». Пропозиція львівського ТОВ «Експозиція» була відхилена через невідповідність документації тендерних торгів. Підприємство подало позов і Київський господарський суд прийняв рішення про те, що «Укрзалізничпостач» безпідставно та незаконно відхилило їх пропозицію. Апеляційний суд залишив [2] це рішення в силі.

З матеріалів справи стало відомо, що ТОВ «Експозиція» є офіційним дилером продукції, що закуповували. Устаткування для продажу йому надавали ТОВ «Корпорація КРТ» та ТОВ «АПП «Львівське». Ці два підприємства дали «Експозиції» для участі в торгах листи про офіційне дилерство, але не вказали термін його дії. Крім того, конкурсна комісія «Укрзалізничпостачу» мала претензії до технічних характеристик запропонованої продукції.

Апеляційний суд міста спростував обидва зауваження. Колегія суддів постановила, що згідно змісту листа АПП «Львівське» останній не містить обмежень щодо строку надання повноважень дилеру. А щодо технічних характеристик, то суд встановив, що продукція переможця торгів, ТОВ «Євроінвестсрой», також не відповідає вимогам зазначеним в документації конкурсних торгів.

Засновником ТОВ «Експозиція» є Андрій Бохенок. Ще кілька років тому разом з братами Дубневичами він був співзасновником ТОВ «Корпорація колійні ремонтні технології», яке було продано і сьогодні перебуває в процесі ліквідації. А засновником «Корпорація КРТ» є АПП «Львівське», яке в, свою чергу, належить братам Богдану та Ярославу Дубневичам. Ярослав Дубневич є народним депутатом від УДАРу, а Богдан – депутатом Львівської облради.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/06/12/dubnevychi-z-partnerom-otrymaly-druhyj-shans-na-68-miljoniv-vid-ukrzaliznychpostach/

URLs in this post:

[1] «сімей: http://nashigroshi.org/2013/03/20/na-budivnytstvi-likarni-majbutnoho-zaroblyayut-firmy-povyazani-iz-simjeyu/

[2] залишив: http://reyestr.court.gov.ua/Review/39123259

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.