На ремонт доріг, турнікетів та тротуарів у Львові витратять 36 мільйонів гривень

11 Червня 2014

Районні адміністрації Львова з початку 2014 року замовили послуг та робіт з ремонту вулично-шляхової мережі, тротуарів, брукованого та мозаїкового покриття, нанесення дорожньої розмітки пластиком та фарбою, виготовлення, встановлення, ремонту та фарбування турнікетів на майже 36  млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Шевченківська РА замовила робіт та послуг на найбільшу суму – 12 млн 726 тис. грн, з яких комунальні підприємства отримають замовлень лише на 2,4 млн грн. З «приватників» найбільше замовлень дісталося ТзДВ «Шляхове ремонтно-будівельне управління N65» – 7,7 млн грн.

Личаківська РА замовила на майже 5,5 млн грн. З цієї суми більшість коштів дістанеться комунальним підприємствам міста. Лише незначні гроші отримають дві фірми: ТОВ «Арка-Пік» (210,8 тис. грн) та ТОВ «Колор С.І.М.» (274 тис. грн). Також 193,1 тис. грн дістанеться «Львівському дорсервісу».

Франківська РА наразі замовила робіт на дорогах на 6,6 млн грн, з яких 4 млн грн отримали комунальні підприємства. ТзДВ «Шляхове ремонтно-будівельне управління N65» виконуватиме замовлення за 1,9 млн грн. Решту поділили «Львівський дорсервіс» та ТОВ «Колор С.І.М.».

Галицька РА від початку року віддала замовлень на майже 4 млн грн, з яких 1,8 млн грн. отримають львівські комунальні підприємства. Ще 1,7 млн грн дістанеться ТзДВ «Шляхове ремонтно-будівельне управління N65», 0,3 млн грн – ПП «Львівдах», 0,15 млн грн. – ТОВ «Колор С.І.М.».

Залізнична РА на тендерах роздала замовлень лише на 2 млн 736 тис. грн, з яких 2,1 млн грн. – доля комунальних фірм. Решта отримало ТОВ «Колор С.І.М.».

Сихівська РА замовила загалом на 4,3 млн грн, з яких львівське комунальне підприємство має замовлення на 1,8 млн грн, «Львівський дорсервіс» – майже 0,5 млн грн. Решту поділило п’ять приватних фірм: ТзДВ «Шляхове ремонтно-будівельне управління N65», ТОВ «Колор С.І.М.», «ТОВ «компанія К-Інвест», ТОВ «Дорожні знаки» та ДП «Парк – Плюс – Сервіс».

Із загальної суми спеціалізовані львівські комунальні підприємства отримають майже половину – 16,9 млн грн. Серед приватних фірм за сумою замовлень лідирує ТзДВ «Шляхове ремонтно-будівельне управління N65», яке отримає майже 12 млн грн. Власниками найбільших часток у цьому товаристві є Юрій Сворень, Олег Булига та Ігор Магера. Протягом 2013 року компанія отримала замовлень у Львівській області на 53,5 млн грн.