Резиденція на Глінки зникла з “приватизаційного” переліку

10 Червня 2014

Президентська резиденція, розташована в одному з найпрестижніших районів Львова, на вулиці Глінки, 12, зникла з переліку об’єктів, які облрада планує приватизувати способом аукціону. Про це стало відомо з нового проекту рішення Львівської облради, опублікованого на сайті ради 6 червня 2014 року, повідомляє ZAXID.NET.

Нагадаємо, що рішення про продаж з аукціону держрезиденції у Львові було одноголосно ухвалене профільною комісією облради у кінці березня. Відповідний проект рішення облради «Про затвердження орієнтовного переліку об’єктів для приватизації», в який було включено резиденцію, офіційний сайт облради опублікував 8 травня.

Однак депутати облради так і не розглянули цього проекту на сесії, а 6 червня було опубліковано новий проект рішення, з якого резиденція площею майже 500 кв.м, зникла.

Ініціатором проекту рішення значиться Ярослав Качмарик, голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської облради: «Є дві думки. Перша – приватизувати, друга – залишити усе без змін. Змінилася влада, можливо, будуть частіше їздити гості з Києва, делегації з-за кордону. До наступної сесії 17 червня ми ще маємо обговорити це питання на комісії. Окрім того, буде дискусія на рівні керівників фракцій», – сказав він.

Будинок на вул. Глінки перебуває на балансі Львівської облради, у минулому році витрати на його утримання склали понад 170 тис. грн. За оцінкою депутата Львівської облради Ганни Костюк, стартова ціна резиденції на аукціоні могла б скласти 10-17 млн грн.

24 березня уряд України анонсував розпродаж усіх зайвих резиденцій, літаків та автомобілів.