- NGL.media - https://ngl.media -

“Піцца-Пронто” не відсудила в “Львівгазу” 25 тисяч гривень моральної шкоди

06.06.2014 @ 08:31 в Новини

Господарський суд Львівської області відмовив у задоволенні позовних вимог ТОВ СУАП “Піцца-Пронто”, що володіє однойменний закладом на вулиці Городоцькій у Львові, до ПАТ “Львівгаз” про відшкодування збитків та моральної шкоди.

У рішенні суду [1] повідомляється, що у 2010 році “Львівгаз” перекрив підприємству газ, мотивуючи це існуючою заборгованістю з оплати. “Піцца-Пронто” у судовому порядку довела, що на момент відключення газу усі рахунки були оплачені. А відтак відключення було необгрунтованим.

Тепер піцерія звернулася до суду, оскільки через це понесла збитки, зокрема не змогла виконати зобов’язання про харчування туристів перед фірмою “Офіт-Сервіс”. Як доказ заклад подав висновок спеціаліста, згідно з яким втрачена вигода “Піцца-Пронто” становить 219,3 тис. грн, у тому числі за невиконання умов угоди на харчування туристів 105,4 тис. грн.

Утім висновок спеціаліста суд не визнав належним доказом, оскільки він грунтується на даних, що піцерію забезпечуватимуть щоденно туристами в середньому в кількості від 20 до 34 осіб, кожен з котрих харчуватиметься в середньому на 24,20 грн. Однак в угоді не зазначено обовязку “Офіт-Сервісу” щоденно забезпечувати позивача туристами, тим більше в кількості від 20 до 34 осіб. А тому мова йде про отримання абстрактного прибутку.

Окрім того, суд проаналізував прибутки піцерії. Її виручка за 2010 рік становила 59,5 тис. грн, за 2011 рік – 39,9 тис. грн, за 2012 рік — 30 тис. грн, за 2013 рік — 25,4 тис. грн. Тобто випливає, що протягом досліджуваного періоду піцерія ніколи за рік не отримувала не те, що чистого прибутку в розмірі понад 200 тис. грн, а навіть валового доходу від реалізації продукції на вказану суму.

Також суд не задовольнив вимоги піцерії про стягнення 25 тис. грн моральної шкоди, тому що не було надано жодних належних доказів, які б підтверджували, як її розмір, так і сам факт заподіяння шкоди діловій репутації.

Засновниками ТОВ СУАП “Піцца-Пронто” є Купчинська Ольга, Микитин Аннна та Єйна Орест-Андрій.

 


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/06/06/pitstsa-pronto-ne-vidsudyla-v-lvivhazu-25-tysyach-hryven-moralnoji-shkody/

URLs in this post:

[1] рішенні суду: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/39040106

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.