22-річний львів’янин хоче видобувати нафту й газ на Яворівщині

05 Червня 2014

Львівська обласна рада планує погодити ТОВ “Марі Енерджі” отримання спеціального дозволу на геологічне вивчення нафтогазоносних надр з подальшим видобуванням нафти і газу. Відповідний проект рішення опубліковано на сайті облради.

Вибодувати планують нафту й газ Бунівської площі, яка розташована на території Яворівського району Львівської області.

ТОВ “Марі Енерджі” зареєстровано лише рік тому — 7 червня 2013 року. Адреса фірми на вул. Стрийській, 98 — це місце масовової реєстрації підприємств у Львові.

Власником молодої компанії, чий статутний капітал становить лише одну тисячу гривень, є 22-річний мешканець Львова Ярослав Короташ. Про нього відомо лише те, що він є аспірантом Інституту права Міжрегіональної академії управління персоналом.

Керівником “Марі Енерджі” є Назар Бекетов, відомий як координатор Львівської обласної партійної організації “Європейської партії України”.

В інтернеті фірма “Марі Енерджі” згадується лише один раз і те — щодо надання того ж дозволу на розробку нафти і газу Бунівської площі. У квітні цього року депутатська комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації повернула документи фірмі на доопрацювання. Натомість з другої подачі, у травні, депутати таки погодилися винести звернення на розгляд сесії Львівської обласної ради.