Рідний готель екс-депутата виплатить пеню за те, що невчасно перерахував штраф за «домальовані» зірки

03 Червня 2014

ПП «Древній град» повинне виплатити в дохід державного бюджету 49,5 тис. грн пені за прострочення сплати штрафу АМКУ. Про це стало відомо з рішення Господарського суду Львівської області від 27 травня 2014 року.

У 2012 році АМКУ оштрафував на 50 тис. грн «Древній град» за поширення неправдивої інформації щодо категорії (зірковості) готелю. Зокрема, на вивісці парк-готелю «Древній Град» на території закладу розмістили інформацію про 5-тизірковість готелю.

«Древній град» оскаржував накладення штрафу, однак без успіху. 3 червня 2013 року Львівський апеляційний господарський суд задовольнив скаргу АМКУ. А відтак штраф потрібно було виплатити.

Через два місяці після постанови суду, у серпні, «Древній град» попросив АМКУ дозволу на виплату штрафу частинами. Їм розтермінували борг з серпня по грудень 2013 року. Фірма гроші сплатила повністю.

Однак «Древньому граду» нарахували пеню у розмірі 1,5 % за кожний день прострочення сплати зазначеного штрафу за період з 4 червня по 8 серпня 2013 року, що становить 49,5 тис. грн.

Власником ПП «Древній град» є Леся Коваль. Першим засновником підприємства був Михайло Коваль, депутат Львівської облради Vскликання, член УНП. Леся Коваль також є співвласницею “Євроготелю”.