«Львівська залізниця» закупилась на 2,5 млн грн у рідної фірми колишнього чиновника Азарова

02 Червня 2014

ДГТО «Львівська залізниця» за результатами відкритих торгів уклала угоду на закупівлю гальмівних колодок та накладок до них з ТОВ «Білоцерківський завод «Трібо» на суму 2,44 млн грн. Повідомляється у Вісники державних закупівель.

Єдиним конкурентом переможця на торгах виступило київське ТОВ «Автоарматура», зі статутником 50 грн. Цікаво, що такий самий склад учасників нещодавно був і на торгах в Одесі. Як повідомляють «Наші гроші»,  ДП «Одеська залізниця» також закупила гальмівні колодки у ТОВ «Білоцерківський завод «Трібо» на 1,35 млн грн.

Власником фірми «Трібо» донедавна був Олексій Єфименко, батько Костянтина Єфименка, першого заступника міністра інфраструктури в уряді Миколи Азарова. На сьогодні 80% білоцерківського заводу переоформлено на віргінський оффшор «Кіпінг Спід Компані Лімітед» (власники не розкриваються), ще по 10% – на Ольгу Вдовитченко та Галину Салітринську.

Родина Єфименків також контролювала однойменне ПАТ «Трібо» (головою наглядової ради була Марія Олексіївна Єфименко), ліквідоване минулого літа.

Білоцерківський завод за останні шість років виграло тендерів на 24,06 млн грн., ПАТ – на 114,79 млн грн.