Два керівники народних домів на Жовківщині дописували собі робочі години

29 Травня 2014

Керівники народних домів у місті Рава-Руська та селі Дубрівка Жовківського району їздили до Польщі, однак в табелях відмічали себе на роботі. Таким чином отримували зарплатню, не перебуваючи на робочому місці. Про це стало відомо з вироків Жовківського районного суду від 20 і 21 травня 2014 року.

В одному вироку повідомляється, що директор Народного дому міста Рава-Руська Жовківського району з липня 2013 року по лютий 2014 року вносив у табелі обліку неправдиві відомості про кількість власного відпрацьованого робочого часу. Зокрема, кілька разів “дописував” собі робочі години, хоча насправді був не на роботі, а в Польщі. Внаслідок цього йому зайво нарахували заробітну плату на загальну суму 876 гривень.

Йому призначили покарання у виді двох років обмеження волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком строком на 2 роки. Однак директор народного дому повернув ці кошти і щиро розкаявся, тому врешті йому призначили рік іспитового строку. Суд також вирішив стягнути з нього 1032 гривні за проведення почеркознавчої експертизи.

У другому випадку завідуюча народним домом села Дубрівка Жовківського району з липня 2013 року по січень 2014 року також вносила у табелі обліку використання робочого часу неправдиві дані. Вона перебувала в Польщі, однак по документам “була” на роботі. Таким чином завідуюча зайво отримала 385 гривень. Однак розкаялася, повернула кошти, і суд призначив однорічний іспитовий строк. Завідувачка також має виплатити 1032 гривні за проведення почеркознавчої експертизи.