- NGL.media - https://ngl.media -

Попри заперечення міськради фірма доньки Думи реконструює автовокзал на Двірцевій

19.05.2014 @ 08:30 в Новини

Департамент містобудування Львівської міської ради повинен видати ТОВ “Гал-Всесвіт” містобудівні умови та обмеження на реконструкцію автобусної станції з розширенням на площі Двірцевій, 1 у Львові. Про це стало відомо з постанови [1] Львівського окружного адміністративного суду.

У постанові повідомляється, що ТОВ “Гал-Всесвіт” є власником будівлі автостанції у Львові на площі Двірцевій, 1 та земельної ділянки під нею (0,0247 га). Товариство вирішило реконструювати автостанцію з метою її розширення. Для цього фірма рік тому звернулася до департаменту містобудування із заявою про видачу містобудівних умов та обмежень на реконструкцію автобусної станції. Утім через три місяці отримала від міськради відмову.

ТОВ “Гал-Всесвіт” звернулося до суду, оскільки відмова у видачі містобудівних умов та обмежень надається протягом семи робочих днів. Окрім того, вони уважають відмову міськради безпідставною. Зокрема, департамент містобудування послався на те, що схемою впорядкування території у межах привокзальної площі та вулиць Чернівецької і Городоцької передбачено перенесення з площі Двірцевої всіх існуючих малих архітектурних форм і стаціонарних об’єктів, у тому числі і будівлі автостанції.

Департамент містобудування проти позову заперечив, вказавши, наміри “Гал-Всесвіт” на забудову земельної ділянки не відповідали положенням містобудівної документації, а це є підставою для відмови в наданні містобудівних умов та обмежень. Окрім того, твердження “Гал-Всесвіту” про те, що реконструкція автостанції з розширенням за рахунок прибудови та надбудови не є забудовою земельної ділянки – є помилковим. Відповідно до ст.2 Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності [2]”, реконструкція існуючої забудови відноситься до поняття забудови територій, а тому, правомірним є твердження про невідповідність намірів забудови земельної ділянки вимогам містобудівної документації на місцевому рівні.

Суддя погодився з міськрадою у тому, що реконструкція автостанції з розширенням є будівництвом. Одночасно не погодився у відмові надати містобудівні умови та обмеження, оскільки відмова може ґрунтуватися лише на невідповідності вимогам або генерального плану, або планам зонування територій, або детальним планам територій. Натомість міськрада відмовила через схему впорядкування та архітектурно-планувальні вимоги. А відтак це не та містобудівна документація, невідповідність котрій є підставою для відмови в наданні містобудівних умов та обмежень.

Суддя постановив визнати протиправною бездіяльність департаменту містобудування, яка полягала у порушенні строків розгляду заяви “Гал-Всесвіту”, а також протиправними дії департаменту щодо відмови. Міськрада повинна надати товариству містобудівні умови та обмеження на реконструкцію автобусної станції з розширенням за рахунок прибудови та надбудови офісних приміщень на площі Двірцевій, 1.

ТОВ “Гал-Всесвіт” належить Надії Кобрин, доньці Ігоря Думи, екс-начальника територіального управління Головавтотрансінспекції у Львівській області.

 


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/05/19/popry-zaperechennya-miskrady-firma-donky-dumy-rekonstruyuje-avtovokzal-na-dvirtsevij/

URLs in this post:

[1] постанови: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/38569170

[2] ст.2 Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності: http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/an_22/ed_2014_03_27/pravo1/T113038.html?pravo=1#22

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.