Львівська залізниця закупилася у франківських регіоналів спецодягом на мільйон

13 Травня 2014

“Служба матеріально-технічного постачання” ДТГО “Львівська залізниця” закупила спецодяг на суму 945,2 тис. грн у ТОВ «Тисінвест» з Тисмениці (Івано-Франкіська обл.) E торгах взяли участь шість підприємств, пропозиції двох було відхилено. Серед них і найдешевша від ТОВ «Валтекс» з Білої Церкви, через «відсутній взірець по найменуванню  товару». Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

ТОВ «Тисінвест» – підприємство створене у 2011 році. Його засновники Мар’ян Кіндій та Петро Богайчук, депутат Тлумацької районної ради (Івано-Франківська обл.) З моменту створення вона отримала шість підрядів на постачання спецодягу для державних структур, наприклад, для Донецької залізниці та Міністерства оборони України.

Проте найбільш відомою стала перемога цього підприємства у торгах на закупівлю халатів для лікарів «Феофанії» у вересні минулого року. Франківські бізнесмени продали державній лікарні халати німецького виробництва для хірургів по 709 грн, голландські куртки для кухарів по 325 грн та інший одяг на загальну суму 998 тис грн. Експерти пов’язували такий успіх маловідомого підприємства з тим, що директором «Феофанії», на момент проведення закупівлі був Ігор Семенів, який до 2008 року очолював Івано-Франківську обласну клінічну лікарню.