Громадські активісти, які любили Януковича, тепер оплатили захист Гураля

08 Травня 2014
експрес фото

фото газети “Експрес”

Спеціальний пропускний пункт у приміщення прокуратури Львівської області встановлено Західним регіональним відділенням всеукраїнської громадської організації “Комітет по боротьбі з корупцією в органах державної влади, правоохоронних органах, прокуратурі та судах”. Про це стало відомо з відповіді прокуратури на запит “Наших грошей. Львів”.

Спецпристрій — турнікет на увесь ріст, встановили приблизно півмісяця тому одразу за вхідними дверима обласної прокуратури на проспекті Шевченка у Львові. Газета “Експрес” повідомляла, що це обмежувач руху максимальної безпеки. Такі турнікети замовляють туди, де питання безпеки на першому місці: “У Львові подібні ставили на стадіоні. Турнікет має сталевий корпус і спеціальне покриття”.

“З метою забезпечення належної охорони приміщення прокуратури області на ім’я керівництва Західного регіонального відділення комітету надіслано лист з проханням надати допомогу у встановленні спеціального пропускного пункту. Спеціальний пропускний пункт у приміщення прокуратури області встановлено зазначеним відділенням”, – повідомила прокуратура Львівської області на наш запит.

“Комітет по боротьбі з корупцією в органах державної влади, правоохоронних органах, прокуратурі та судах” – неоднозначна громадська організація. На їх сайті вказано лише два контактних телефони, один із яких не працює, за іншим автоматично вмикається факс, відсутні прізвища та імена керівників організацій в областях.

З сайту громадської організації також прибрали деякі публікації, утім завдяки ресурсу “Wayback machine”, який зберігає копії сторінок веб-сайтів, можна прочитати про війну прокурора Віктора Пшонки з корупцією та його принципову позицію.

 wbm3

Або про віру громадськості у Віктора Януковича:

 wbm (2)

Керівник громадської організації Едуард Єфіменко з корупцією боровся не сам, а разом із відомим співаком Володимиром Гришком. Ну і, звичайно, з Віктором Януковичем.

ми з віктором подолаємо (1)

У нетрях сайту можна знайти також листівки з написом: “Майбутнє держави – Віктор Янукович”. Те ж саме фото тепер розміщено на головній сторінці комітету, щоправда, підпис тепер інший: “Україна в Європу без корупції”.

прінтскрін сайт комітет по поборотьбі з корупією

Засновниками Західного регіонального відділення ВГО “Комітет по боротьбі з корупцією в органах державної влади, правоохоронних органах, прокуратурі та судах” є троє людей: Іван Анохін, Олена Кочмар та Владислав Ртіщев.

Владислав Ртіщев, який також є керівником Західного регіонального відділення Комітету, відмовився коментувати встановлення турнікету в прокуратурі у телефонному режимі. Домовилися про особисту зустріч, яку він призначив у салоні Hyundai, на Липинського, 36 у Львові  Проте під час зустрічі почав вимагати письмовий запит на отримання інформації. Обов’язково оригінал з мокрою печаткою.

Нагадаємо, згідно зі ст.3 п.7 Закону України “Про громадські об’єднання”, діяльність громадських організацій є публічною і вони повинні інформувати громадськість про свої цілі та, власне. діяльність. Певно, про це мав би знати керівник ГО, яке давно бореться з корупцією .

єфіменко

Прокурор Львівської області Володимир Гураль та керівник ВГО “Комітет по боротьбі з корупцією в органах державної влади, правоохоронних органах, прокуратурі та судах” Едуард Єфіменко (фото з сайту Комітету)