ZIK не може отримати майже півмільйона від ЛОДТРК через казначейство

25 Квітня 2014

Львівська обласна державна телерадіокомпанія має виплатити на користь ТОВ “Телерадіокомпанія “Міст ТБ” 449 тис. грн заборгованості. Про це йдеться у рішенні Господарського суду Львівської області.

Мова йде про заборгованість за договором від 2013 року. Як повідомляли “Н.Г. Львів”, ЛОДТРК замовила за неконкурентною процедурою закупівлі в одного учасника у ТОВ Телерадіокомпанія “Міст ТБ” (телеканал ZIK) 7258 годин послуг ефірної апаратної (60,77 грн без ПДВ за 1 год).

Тоді в обгрунтуванні закупівлі було написано, що “Міст ТБ” у 2009 році увело в експлуатацію сучасну цифрову ефірну апаратну, яка територіально розміщена у приміщеннях апаратно-студійного комплексу ЛОДТРК. ЛОДТРК не має власної цифрової ефірної апаратної та не може самостійно забезпечити трансляцію телевізійної програми у відповідності до сучасних технічних вимог. У 2011-2012 роках саме “Міст ТБ” надавало послуги зі створення телевізійної програми на власному ефірному сервері та забезпечувало ії трансляцію. Відтак “відмова від укладання договору з телеканалом ZIK призведе до зриву виконання державного замовлення на розповсюдження телерадіопрограм у 2013 році, негативних соціальних наслідків”.

У судовому рішенні вказано, що ZIK надав послуг на 448 968,44 грн, що підтверджується підписаними актами, утім кошти не отримав.

Представник ЛОДТРК заявив, що заборгованість виникла не з його вини, усі документи на оплату були своєчасно подані до ГУДКСУ у Львівській області, проте казначейство не провело жодних розрахунків з “Міст ТБ”.

Суд вирішив, що обласна ТРК має не лише погасити борг, а й виплатити 17 тис. грн пені, 4 тис. грн трьох процентів річних, 2,7 тис. грн інфляційних та 9,5 тис. грн судового збору.

Власниками ТОВ ТРК “Міст ТБ” є кіпрський офшор “Гракеа лімітед” та ТОВ “Західна інформаційна корпорація”, яка належить тому ж офшору.