Фірма Будинських не заплатила понад 300 тисяч гривень сільськогосподарських втрат

22 Квітня 2014

Господарський суд Львівської області вирішив стягнути з ТОВ “Мостнафта” майже 312 тис. грн заборгованості. Фірма не відшкодувала втрати по земельній ділянці, наданій їй для будівництва комплексу дорожнього сервісу на території Підберізцівської сільської ради (Пустомитівський р-н). Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У рішенні вказано, що в жовтні 2008 року розпорядженням голови Пустомитівської РДА затверджено проект відведення по зміні цільового призначення земельної ділянки ТОВ “Мостнафта” площею 1,2 га для будівництва комплексу дорожнього сервісу з ведення підсобного господарства на будівництво вищезазначеного обєкту.

У зв’язку з тим, що “Мостнафта” не відноситься до категорії осіб, звільнених від відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, фірма зобов’язана відшкодувати ці втрати, які становлять 311,9 тис. грн, до кінця 2008-го року. Утім так і не заплатила.

Прокуратура звернулася із позовом до “Мостнафти” ще у 2009 році. Утім розгляд справи було призупинено, оскільки в суді слухалася інша справа – за позовом “Мостнафти” про визнання протиправним та скасування розпорядження Пустомитівської РДА в частині зобов’язання сплатити сільгоспвтрати. Чим закінчився цей позов — у рішенні не повідомляється. У судовому реєстрі є лише ухвала про відриття касаційного провадження за 26 квітня 2013 року.

Не повідомляється про це і в рішення Господарського суду, який 10 квітня 2014 року таки вирішив, що “Мостнафта” має сплатити втрати у заявленому раніше розмірі.

Власниками ТОВ “Мостнафта” є Зеновій, Олександр та Дзвінка Будинські, Ігор Павлишин та Юрій Федечко. Син Зеновія Будинського Ростислав є депутатом Львівської міськради (ВО “Батьківщина”).

Н.Г. Львів” повідомляли, що фірма Будинських також не сплатила Львову пайовий внесок.