Екологічні збитки парку «Знесіння» від приватного атракціону подешевшали в понад 10 разів

15 Квітня 2014

Господарський суд Львівської області задовольнив позов Державної екологічної інспекції у Львівській області до ТОВ «Кайзер Парк» і зобов’язав підприємство відшкодувати 1, 07 тис. грн  збитків завданих парку «Знесіння» внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства і незаконного встановлення атракціону “zip line” (так звана канатна дорога). Найцікавіше, що ще в грудні минулого року сума збитків становила 13, 5 тис. грн.

Нагадаємо скандал довкола встановлення атракціону у парку «Знесення» розгорівся у жовтні минулого року. Територіальне управління Держгірпромнагляду заявило, що не надавало ТОВ «Кайзер парк» дозволу на роботу канатної дороги та не перевіряло її роботу. А прокуратура заявила, що атракціон встановлений без відповідних документів. Як повідомляли «Н.Г. Львів», 12 грудня 2013 року Львівський апеляційний господарський суд залишив у силі ухвалу суду першої інстанції, якою “Кайзер Парк” заборонили вчиняти будь-які дії стосовно розміщення атракціону та його експлуатації. Крім того, Державна екологічна інспекція склала акт про те, що в процесі спорудження атракціону, було знято шар грунту, пошкоджено трав’яний покрив, незаконно зрізано та пошкоджено дерева, чим завдано збитків екології парку на суму 13 тис 481 грн.

Натомість, у справі від 7 квітня 2014 року екологічна інспекція заявляє, що згідно зі складеним актом, шкода нанесена ландшафтному парку «Знесіння» оцінюється у суму 1 тис. 070 тис. грн.  При цьому йдеться про перенесення грунту та самовільно зайнято ділянку, але не згадують про зрізані дерева.

Підприємство також повинно сплатити судовий збір, який в даному випадку становить 1, 8 тис. грн.