- NGL.media - https://ngl.media -

Прокуратурі не вдається забрати корпуси курорту, де лікувався австрійський імператор

03.04.2014 @ 11:20 в Новини

Прокуратурі не вдається повернути у державну власність два корпуси санаторію «Любінь Великий», що розташований у Городоцькому районі на Львівщині. Про це свідчить постанова [1] Вищого господарського суду від 24 березня, повідомляють “Наші гроші” [2].

За часів СРСР санаторій, що має власні сірководневі джерела та природний торф для теплолікування, було передано у відання Української Республіканської ради профспілок, правонаступницею якої у 1991 році стало ЗАТ «Укрпрофоздоровниця».

У 2001 році «Укрпрофоздоровниця» продала київському ТОВ «Наукові технології здоров’я» два корпуси санаторію: № 2 площею 708,3 кв м та № 4 площею 874 кв м. вона знаходяться на вул. Львівська, 16-Б і 16-Г у с. Великий Любінь.

У 2004-му столична фірма перепродала ці приміщення місцевому ТОВ «Реабілітаційно-оздоровчий комплекс – санаторій Великий Любінь №1» (ТОВ «Роксвел №1»).

У лютому минулого року апеляційний суд задовольнив позов районної прокуратури і визнав право власності на майно санаторію, окрім двох проданих корпусів, за Фондом держмайна, оскільки «Укрпрофоздоровниця» не мала права продавати майно санаторію.

Разом з тим суд назвав фірму «Роксвел №1» добросовісним набувачем нерухомості. Як показала судова експертиза, фірма реконструювала корпуси, вклавши в них 6,22 млн грн. Таким чином були створені нові речі і в тому вигляді, у якому фірма їх купила, вони фактично перестали існувати.

Однак ВГСУ постанову апеляційного суду скасував і відправив справу на новий розгляд до суду першої інстанції. Зокрема, через те, що рішення грунтується на неналежних доказах (матеріали справи містять копії документів, не засвідчені належним чином).

Засновниками ТОВ «Наукові технології здоров’я» на час купівлі санаторних корпусів були Олексій Івашківський, Євген Осадчий, Василь Гіжко, Світлана Гончарук і ТОВ «Творча гільдія», засновниками якої були Валерій Пікаревський, Віталій Займак і ТОВ «РМИ-Україна».

Засновницею ТОВ «Роксвел №1» значиться Мар’яна Монько, донька Григорія Дунаса, який очолює Львівський міжрегіональний центр реабілітації інвалідів. Зауважимо, що Дунас є однофамільцем голови [3]Городоцької райдержадміністрації Оксани Дунас.

«Наукові технології здоров’я» і «Роксвел №1» зараз ліквідуються.

Санаторій «Великий Любінь» є одним з найдавніших сірководневих курортів [4] Європи. Тут лікувалося багато відомих людей, зокрема, імператор Австрійської імперії Франц-Йосиф.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/04/03/prokuraturi-ne-vdajetsya-zabraty-korpusy-kurortu-de-likuvavsya-avstrijskyj-imperator/

URLs in this post:

[1] постанова: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/37906831

[2] “Наші гроші”: http://nashigroshi.org/

[3] голови: http://loda.gov.ua/wp-content/uploads/2013/03/1.-%D0%9E%D0%BA%D1%80%D1%83%D0%B3_24_%D0%94%D1%83%D0%BD%D0%B0%D1%81.pdf

[4] найдавніших сірководневих курортів: http://www.sankurort.ua/uk/sanatorium/22/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.