Інститут народознавства виселяє трасформаторну підстанцію “Гранд-Готелю” зі своїх приміщень

01 Квітня 2014

ТОВ “Спільне українсько-американське підприємство “Гранд-Готель” повинне виїхати із приміщень Інституту народознавства НАН України, що у Львові на просп. Свободи, 15. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Інститут народознавства звернувся до господарського суду, оскільки “Гранд-Готель” фактично використовує приміщення першого поверху загальною площею 96,8 кв. м. у будівлі, яка належить інститутові. У цих приміщеннях розміщена належна товариству трансформаторна підстанція.

У рішенні суд посилається на листа Контрольно-ревізійного управління у Львівській області від 9 вересня 2011 року, у якому йдеться про те, що у приміщеннях інституту без установлених законом правових підстав розміщено трансформаторну підстанцію, яка належить ТОВ “Спільне українсько-американське підприємство “Гранд-Готель”. Товариство не подало суду доказів, які б свідчили про законність розміщення підстанції. Ні договору оренди, ні інших документів щодо існування договірних стосунків. Відтак суд задовольнив позов Інституту народознавства.

Згідно з ЄДР, власниками “Спільного українсько-американського підприємства “Гранд-Готель” є Державне комунальне підприємство “Верховина” (24,5 %) та фірма “Галич Інк” із США (75,5%).

“Галич Інк” також була співзасновником у ТОВ “Гранд Готель” разом з Григорієм Козловським, який є власником однойменного готелю у Львові на проспекті Свободи, 13. Нині це ТОВ перейменовано на “Дорога в майбутнє” і власником став Євген Лобов.

Натомість нині Григорій Козловський володіє 100% у статутному фонді ТОВ “Холдинг “Гранд Готель”.