- NGL.media - https://ngl.media -

24-річний львів’янин запатентував сковороду і прищіпки для білизни

28.03.2014 @ 09:00 в Новини

Український інститут промислової власності зареєстрував патент на промисловий зразок “сковорода” та три патенти на “прищіпку для одягу” авторства львів’янина Михайла Гончарова.

Сковорода” Гончарова не має унікальних ознак. Як відомо, зміст промислового зразка — це художньо-конструкторське рішення виробу, що формує його зовнішній вигляд.

сковорода [1]

Також Михайло Гончаров отримав три патенти на промислові зразки “прищіпка для одягу”. Це перші отримані ним патенти на промислові зразки.

прищіпки [2]

Наразі про Михайла Гончарова відомо лише те, що йому 24 роки і мешкає він на вулиці Городоцькій у Львові.

Як вже повідомляли [3] “Н.Г. Львів”, у Львові живе ще двоє молодих винахідників. Анастасія Штукалюк стала власником патентів на сірники, а Олександр Листвак отримав патенти на промислові зразки “пробка для закупорювання пляшок”, “запальничка”, “лопатка для харчових продуктів” та інших предметів.

Допомогала в оформленні патентів львівська фірма “Формула-Брок”. Вона також надавала аналогічні послуги львівським винахідникам, які протягом 2013 року патентували усе підряд: зубочистки, планшетні комп‘ютери, корки, вішаки, респіратори, запальнички, лампочки, світильники, господарські рукавиці та інше.

Людей, які займаються діяльністю з оформлення патентів на давно відомі речі, називаються “патентними тролями”. Завдяки отриманим патентам на промислові зразки вони вимагають фінансового відшкодування у компаній, які імпортують товари, що “схожі” на запатентовані.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/03/28/24-richnyj-lvivyanyn-zapatentuvav-skovorodu-i-pryschipky-dlya-bilyzny/

URLs in this post:

[1] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2014/03/сковорода.png

[2] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2014/03/прищіпки.png

[3] повідомляли: http://ngl.media/2014/02/12/21-richna-lvivyanka-zapatentuvala-sche-chotyry-vydy-sirnykiv/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.