«Сколівські Бескиди» замовили перевезення у фірми-«прокладки»

18 Березня 2014

Національний природний парк “Сколівські Бескиди” уклав угоду на перевезення лісопродукції вантажним залізничним транспортом з ТОВ «Юніверсал Карго Транс» на суму 413,3 тис.грн. Повідомляється у Віснику держаних закупівель.

Згідно з документацією торгів, планується перевезти 42 тонни вантажу від станції Сколе ДТГО «Львівська залізниця» до станцій переходу Вадул-Сірет (Дорнешті) на західноукраїнському кордоні.

Підряд від НПП «Сколівські бескиди» перший цього року в активі підприємства «Юніверсал Карго Транс», а пік його діяльності припав на 2012 рік. Саме тоді в результаті реформи на залізниці було створено шість фірм-прокладок, де осідали прибутки від вантажних перевезень. Нагадаймо, реформування полягало в тому, що «Укрзалізниця» розподілила вантажні перевезення між трьома державними підприємствами, при цьому плата за послуги перераховувалась не цим підприємствам, а шести офіційним посередникам. «Юніверсал Карго Транс» один з них. До речі, на тендері від «Бескідів» фірма змагалась з ТОВ «Транс Систем Лоджистік», яке також належить до «чудової шістки».

Засновником підприємства ще донедавна був мешканець Дніпропетровську Віталій Башун, земляк першого заступника гендиректора «Укрзалізниці» Петра Науменка, який був близьким до сім’ї Віктора Януковича. Сьогодні офіційною засновницею є львів’янка Марія Валігура, яка раніше була директором підприємства, а також начальником комерційного відділу «Львівської дирекції залізничних перевезень».

Минулого року підприємство стало переможцем лише одного тендеру на суму 286 тис. грн від тих самих «Сколівських Бескидів», а от у 2012 році, за даними «Наших грошей», отримало замовлень щонайменше на 350 млн грн.