Рідні сестри з Солонки “розвели” тендерні комітети на півмільйона

04 Березня 2014

На ринку постачання продуктів для закладів освіти та охорони здоров’я Львівської області з’явився новий фаворит. Лише за два перших місяці 2014 року ТОВ «Торговий Дім «Вікторія Клас» отримало замовлень на загальну суму 746,7 тис грн. Підприємство буде постачати продукти для Винниківської школи-інтернату та Львівського училища фізкультури. В обох випадках розпорядником коштів є Департамент освіти та науки Львівської обласної держадміністрації. Закупівлі проводять за кошти місцевого бюджету.

Згідно з Вісником держзакупівель, ТОВ «Торговий Дім «Вікторія Клас» у 2013 році отримало замовлень лише на 396,5 тис. грн. Хоча протягом 2010-2012 років  замовлень було на 2,3 млн грн. Основним замовником підприємства тоді виступала Клінічна лікарня ДТГО «Львівська залізниця». Тендери від лікарні ТД «Вікторія Клас» розігрував здебільшого з ПП Наконечна Оксана Миронівна.

Сьогодні Оксана Наконечна є засновницею ТОВ «Софія-Захід». А це підприємство стало новим конкурентом «Вікторія Клас» на торгах із закупівлі продуктів для закладів освіти та охорони здоров’я Львівської області.

Наприклад, Львівське державне училище фізичної культури замовило у підприємства сир сичужний на суму 344 тис. грн. Заявки на торги подало чотири претенденти, проте пропозиції двох було відхилено, серед них і найдешевшу пропозицію. До конкурсу допущено лише ТОВ «Софія-Захід» та ТД «Вікторія Клас».

Схожа ситуація і з конкурсом на закупівлю рибної продукції для Винниківської школи-інтернату для дітей з малими і неактивними формами туберкульозу. Вартість закупівлю тут становить 116 тис. грн. Переможцем торгів визнано ТД «Вікторія Клас». На конкурс подавались три фірми, але допущені до торгів лише дві –«Вікторія Клас» та «Софія-Захід».

Засновниками ТОВ «Торговій дім «Вікторія Клас» є мешканці с. Солонка Олеся та Олексій Калашники. А Оксана Наконечна, власниця ТОВ «Софія-Захід», є рідною сестрою  Олесі Калашник.