За що живе новий керівник Львівщини

03 Березня 2014

Новий голова облдержадміністрації Ірина Сех, яка стала першою жінкою-очільником Львівщини, офіційно нині не є засновником жодного бізнесу.

За першою освітою Ірина Сех є вчителькою початкових класів, в кінці 2000-х отримала спеціальність “правознавство” в ЛНУ ім. І.Франка. Вона була одноосібним власником ПП “Агенція юридичного захисту”. У кінці 2012 року власником цієї фірми із невеликим “статутником” у 1,1 тис. грн став Володимир Харчук, який до того часу не був засновником жодної юридичної особи в Україні.

Про Володимира Харчука відомо лише те, що на парламентських виборах 2012 року він був довіреною особою кандидата у нардепи Ігоря Матвієнка, конкурента Ірини Сех у 119-му окрузі. Директором “Агенції юридичного захисту” є чоловік Ірини Сех — Андрій.

Окрім того, Ірина Сех була зареєстрована як приватний підприємець. Його діяльність було припинено 18 вересня 2012 року, якраз напередодні обрання її народним депутатом України.

Тоді ж у 2012-му рух “Чесно” мав зауваження до Ірини Сех, як до кандидата, оскільки фірма її чоловіка МПП “Топаз” займалася торгівлею деревиною. Політичні опоненти навіть звинувачували її у “кришуванні” вирубки лісу з боку її чоловіка та конфлікті інтересів, тому що Сех обіймала посаду голови екологічної комісії Львівської облради. Вже ліквідований приватний підприємець Ірина Сех окрім юридичного виду діяльності мала КВЕД “оптова торгівля деревиною”. А “Агенція юридичного захисту” може надавати послуги “посередників у торгівлі деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічними виробами”.

сех

Як вже повідомляли “Н.Г. Львів”, МПП “Топаз” чоловіка Ірини Сех припинило діяльність. Згідно з матеріалами справи про банкрутство, підприємство не змогло оплатити вексель на суму 29,7 тис. грн. Суд зазначив, що МПП “Топаз” фактично припинило свою діяльність, адже не знаходиться за юридичною адресою, керівництво відсутнє. Податкова міліція ДПІ у Бродівському районі провела заходи щодо розшуку керівних осіб МП “Топаз”, однак не змогла їх знайти. За рік до банкрутства підприємства Ірина Сех заявляла, що податківці влаштували на фірмі чоловіка “макси-шоу”.

Також Андрій Сех зареєстрований як приватний підприємець з основним видом діяльності “надання інших комерційних послуг”. Рідний брат чоловіка Сех – Володимир Юліанович Сех був співвласником двох підприємств – ВКП “Тріарх” (торгівля широкого профілю) та ВАТ “Веста”, яке займалось пошиттям шкарпеток та спортивного одягу. Обидва підприємства ще у 2008 році визнані банкрутами.

Згідно з декларацією Ірини Сех за 2012 рік, вона задекларувала 148,3 тис. грн сукупного доходу, чоловік — 1 млн 90 тис. грн (798,8 тис. грн — дохід від підприємницької та незалежної профдіяльності, 288 тис. грн — від продажу нерухомості). У власності подружжя лише 1/4 квартири площею 50,4 кв. м.