- NGL.media - https://ngl.media -

Новий начальник Генштабу зі Львова привласнив службовий будинок в Брюховичах (фото, документи)

28.02.2014 @ 20:59 в Новини

Виконувач обов’язків президента України Олександр Турчинов призначив Михайла Куцина начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних Сил України. За інформацією “Н.Г. Львів”, Михайло Куцин  за дивних обставин отримав у власність службовий будинок у курортному селищі Брюховичі поблизу Львова.

Як вже повідомляли [1] “Н.Г. Львів”, військова прокурора Західного регіону України судиться з Міноборони, аби визнати нечинним рішення-розпорядження від 26.03.2010 року про виключення із числа службової квартири №1 на вулиці Запашна, 14 в смт Брюховичі (колишня адреса вул. Незалежності України-Смолиста).

будинок [2]

Колишній будинок для прийому делегацій. Брюховичі

Насправді мова йде не про 4-кімнатну квартиру, а про цілий будинок [3], в якому лише одна квартира. Офіційно це – “будинок для прийому делегацій”. У 2006 році у дім вселився генерал-лейтенант Михайло Куцин (екс-командувач військами Західного оперативного командування) з родиною. А за п’ять днів до призначення його на посаду заступника міністра, тобто 26 березня 2010 року, міністр оборони України Михайло Єжель дозволив Михайлові Куцину викреслити з числа службових дану квартиру-будинок як військовослужбовцю, який прослужив у Збройних Силах понад 25 років. У цьому будинку він з родиною живе і досі.

Утім, згідно з інформацією у рішенні суду, генерал-лейтенант Куцин до цього отримував ще дві квартири. Першу, чотирьохкімнатну, у Рава-Руській на Львівщині у 1994 році по вулиці Грушевського, яка була приватизована і продана у 1999 році. Другу, трьохкімнатну, квартиру отримував у місті Рівне у 2004 році на вулиці Лермонтова. Цю квартиру, за даними військової прокуратури, генерал приватизував на ім’я своєї тещі, яка потім подарувала її онуці Євгенії – доньці Куцина.

Львівський окружний адміністративний суд [4] і Львівський апеляційний адміністративний суд [5] дійшли до висновку про безпідставність та необґрунтованість позовних вимог,адже земельна ділянка, на якій знаходиться будинок, не передавалася у приватну власність, а приміщення виключили з числа службових з дотриманням усіх правил. Крім того, є лист Квартирно-експлуатаційного відділу м. Львова, у якому зазначено, що протягом 2008-2011 років з числа службових встановленим порядком виключено 118 квартир, у тому числі 20 квартир, в яких на момент їх виключення з числа службових проживали особи, які раніше забезпечувались житлом за рахунок Міністерства оборони України.

Натомість Вищий адміністративний суд України [6] вказав, що судами попередніх інстанцій не встановлено, чи приймалося оскаржуване рішення-розпорядження Міністром оборони України, в якій формі повинні прийматися рішення відповідача щодо виключення квартир із числа службових згідно відповідних нормативних актів, чи дії відповідача відповідають “Інструкції про організацію забезпечення і надання військовослужбовцям Збройних сил України та членам їх сімей житлових приміщень”. Відтак справу направили на новий розгляд.

документ 4 [7]

Завдяки цьому документу будинок перестав бути службовим


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/02/28/novyj-nachalnyk-henshtabu-zi-lvova-zrobyv-vlasnym-sluzhbovyj-budynok-v-bryuhovychah/

URLs in this post:

[1] повідомляли: http://ngl.media/2013/06/14/spravu-schodo-majetku-heneral-lejtenanta-kutsyna-vidpravyly-na-novyj-rozhlyad/

[2] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2013/06/будинок.bmp

[3] будинок: http://tema.in.ua/article/7020.html

[4] Львівський окружний адміністративний суд: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/25144248

[5] Львівський апеляційний адміністративний суд: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/28118596

[6] Вищий адміністративний суд України: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/31782215

[7] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2013/06/документ-41.jpg

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.